Kategori Okategoriserade

Aktieinvests vd om ägarbytet och framtiden

Vi har pratat med Dan Johnson, vd på Aktieinvest, om vad han ser framför sig under året som kommer, i skenet av nyheten att Söderberg & Partners förvärvar Aktieinvest.

Fördelar med Aktieinvest

Vi har pratat med Dan Johnson, vd på Aktieinvest, om vad han ser framför sig under året som kommer, i skenet av nyheten att Söderberg & Partners förvärvar Aktieinvest.

Berätta om hur uppköpet gick till?

”Det var faktiskt Söderberg & Partners som approcherade Pareto. Det visade sig att de haft ögonen på Aktieinvest en längre tid eftersom man tycker att vi har en unik och bra tjänst. De ser Aktieinvest som ett värdefullt komplement till deras egen befintliga affär.”

Läs mer: Söderberg & Partners förvärvar nätmäklaren Aktieinvest

Hur har responsen på förvärvet sett ut?

”Överlag har det varit nästan enbart positiva reaktioner. Det finns helt klart en förhoppning att man genom att ingå i en större koncern som Söderberg & Partners, som dels har många privatkunder och som också är en stark ägare, får tillgång till andra tjänster och produkter som på många sätt kompletterar Aktieinvest och som förhoppningsvis kan komma Aktieinvests kunder till godo i framtiden. Söderberg & Partners har en mängd olika tjänster och produkter som kompletterar och förstärker vad vi på Aktieinvest kan erbjuda våra kunder, med alltifrån bolån, aktieanalys och ett enormt fondutbud med bra villkor. Något vi båda delar är även en neutral och objektiv position gentemot småspararen, vi är på småspararens sida, vilket är väldigt viktigt för oss.”

Hur kommer kunderna att märka av ägarbytet?

”Initialt kommer man inte alls att märka av ägarbytet. Alla villkor kommer fortsatt att vara exakt desamma och allas depåer, pengar, aktier och fonder ligger i tryggt förvar hos oss precis som tidigare. Över tid hoppas vi däremot kunna bredda utbudet, och med hjälp av musklerna från vår starka nya ägare kunna göra våra produkter ännu mer konkurrenskraftiga och värdeskapande för våra kunder.”

Hur ser den närmaste framtiden ut för Aktieinvest?

”För oss är det ’business as usual’ den närmaste framtiden. Vi fortsätter att jobba på med att utveckla produkter och tjänster som ska vara relevanta och intressanta för våra kunder. Det gäller både att utveckla utbudet av sparprodukter och även hur våra verktyg, vår hemsida och vår app ser ut och fungerar. Det är oerhört viktigt för oss med en bra kundupplevelse, både nu och framåt!”

Dan Johnson, vd på Aktieinvest

Aktieinvests vd Dan Johnson

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Månadsspara direkt i investmentbolagDyra aktier