Kategori Okategoriserade

Bud på investmentbolaget Melker Schörling AB

Melker Schörling har lämnat sin operativa roll i Melker Schörling AB och ägarna vill köpa ut bolaget från börsen.

Camilla på vårt Backoffice förklarar vad som är på gång och om du som har aktien behöver göra något.

Vad är det som händer med Melker Schörling AB?

Schörling & Partners som ägs gemensamt av familjen Schörlings ägarbolag Melker Schörling Tjänste, Stefan Person, UIE Malta Holding och Mikael Ekdahl AB lägger ett kontantbud på aktierna i Melker Schörling AB. De vill köpa ut bolaget från börsen och har alltså lagt ett bud på sig själva.

Varför väljer storägarna att ta bort bolaget från börsen?

Melker Schörling har lämnat sin operativa roll i bolaget så bolaget befinner sig i en förändrad situation. Ägarnas uppfattning är att bolaget i och med sin förändrade situation kan drivas vidare effektivare i en privat miljö.

Vad innebär budet?

Du som äger Melker Schörling AB får 569 kr per aktie. Du får pengarna på din depå i och med accept. Har du köpt aktien via Andelsorder och fått andelar av en aktie kommer du få pengar för andelarna också.

Vad måste jag som aktieägare göra?

Som kund hos Aktieinvest behöver du inte göra något. Vi accepterar budet för din räkning i slutet av acceptperioden den 14 december 2017.

Har jag något alternativ? Kan jag sälja aktierna själv?

Du kan själv sälja aktien fram till den 8 december kl 14.00 vid andelsorder. Eller om du säljer dem direkt över börsen samma dag före klockan 17.30.

Jag vill inte sälja mina aktier/acceptera budet – vad kan jag göra?

Då budgivarna äger 92,6 procent av aktierna i bolaget kommer budet gå igenom och de kommer kunna begära tvångsinlösen av den resterande del som inte accepteras. De kommer sedan efter acceptfristen verka för att avnotera aktien från Nasdaq Stockholm. Det enda du kan göra är att sälja dina aktier själv.

När får jag pengarna? Och måste jag betala courtage?

Utbetalning till din depå beräknas ske den 19 december 2017. Nej, du betalar inget courtage i och med accept av budet.

Vad händer om jag har Melker Schörling AB i mitt månadssparande?

Gör du ingenting kommer beloppet istället att sparas som pengar på depån efter 8 december 2017. Så ta dig redan nu en funderare på vilken aktie du ska spara i i stället redan nu. Kanske ett annat investmentbolag? Det finns flera att välja på, t.ex. Investor, Bure, Öresund, Industrivärden, Lundbergföretagen, Investor och Kinnevik. Eller så väljer du en helt annan typ av aktie. Om du månadssparar i Investmentbolagsportföljen hos oss kommer Melker Schörling ersättas av Lundbergföretagen i månadssparandet. Det blir så helt automatiskt.

Camilla Sjöström
Aktieinvest Backoffice

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.