Kategori Okategoriserade

Avkopplat och nedkopplat – sommarkrönika med Therese

Förr brukade man kämpa fram till semestern och därefter försvinna iväg i viss radioskugga då man lämnade datorn på jobbet och meddelade telefonsvararen att man åter var nåbar om några veckor. Men sedan Steve Jobs och Apples intåg i våra liv så följer de smarta telefonerna med oss överallt.

Frågar man hjärnforskare så är det säkert skadligt att aldrig koppla av och ner helt. Frågar man istället mig så älskar jag möjligheten att hålla koll på omvärlden, inspireras av andra i sociala medier, läsa artiklarna man sparat under året och hålla koll på börsen och de egna aktierna. Dessutom ger det mig en andra chans att hinna med alla måsten som jag inte hunnit under våren. Det allra mesta går ju att lösa via en mobiltelefon idag.

Vi märker också att ni kunder tänker lite likadant och också är uppkopplade. Det är just därför som vår betatjänst är utvecklad så att du kan använda den via mobilen (och datorn såklart). Sedan förra veckans lansering kan du på betatjänsten lägga upp nya månadssparanden i aktier, fonder, portföljer eller sparboxar. Du loggar in och godkänner allt med BankID och kopplar sparandet direkt till ditt vanliga bankkonto med autogiro, sen sköter det sig helt själv. Sedan tidigare kan du också följa ditt innehav och handla aktier precis som vanligt, eller i andelar i aktier. Du kan alltså ta med dig Aktieinvest på semestern i år – bra, eller hur?

Vill man dock inte ta med sig oss och aktierna på semestern så är det i särklass bästa lösningen att månadsspara i aktier. Då gör du jobbet en gång och därefter sköter sparandet sig själv. Under året har vi dessutom utvecklat vårt produktutbud för att passa just dig som vill månadsspara. Våra nya sparboxar med olika inriktningar är specialutvecklade just för månadssparande. Eller så väljer du ut dina favoritaktier och fonder och sparar i dem med automatik. Och som sagt, du kan göra det direkt med mobilen eller datorn med hjälp av BankID.

Om du på regniga dagar söker inspiration till barnsparandet, nya portföljer att spara i eller en och annan krönika på ämnet så hittar du det på aktieinvest.se som fylls på med mer info varje vecka.

Jag och mina Aktieinvestkollegor vill önska dig en riktigt skön sommar!

Therese

 

Följ mina favoriter på Twitter

Framtidsfeministen = @framtidsfemnstn
Sandra Lindqvist resonerar kring aktiesparande, jämställda bolag och lättsam info om börs och aktier.

Stefan Thelenius = @stefanthelenius
Stefan är klok som en bok och förklarar allt man behöver veta om sparande, särskilt när det kommer till uträkningar och kalkyler. Dessutom retweetar han nyttig information och kloka tweets från övriga Twitter.

Petrusko = @therealpetrusko
Daytrader med långsiktig strategi och älskar fina bolag och utdelningar. Delar med sig av massor av smarta och kloka tankar att inspireras av.

Christoffer Ahnemark = @chrisahne
En av tidningen Aktiespararens duktiga analytiker som bjuder på intressanta resonemang, svar, artiklar och mycket mer.

Erik Hansén = @erikhansen_IG
Grafernas mästare som bjuder på många intressanta bilder över trender, jämförelser och statistik för sifferälskarna.

Mig följer du via @tesslundstedt och min kollega och Aktieinvests vice VD Mikael Näslund finns under @mikael_naslund

Therese Lundstedt, Vd Aktieinvest

Mina bästa aktieböcker

Så kan alla svenskar bli miljonärer av Per Håkan Börjesson. En snabbguide till hur mycket man ska spara och hur man kan tänka. Perfekt för nybörjaren.

Den stora bankhärvan av Carolina Neurath är en lättskriven skildring av HQ Banks uppgång och slutliga fall. Ett stycke nutidshistoria.

Tronstriden – maktkampen i Industrivärden av Jens B Nordström är även den som Neuraths bok ett stycke näringslivshistoria fylld av kända finansprofiler och intressanta skildringar.

The Intelligent Investor av Benjamin Graham – den stora finansbibeln för de riktigt initierade som håller dig sysselsatt många, många timmar på stranden.

Behöver du hjälp med att öppna din K4?

Om du har svårt med att få fram pdf-filen kan det bero på att din webläsare blockerar popup-fönster.

Läs mer här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.