Månadsspara i investmentbolag

Du kan snabbt och enkelt börja månadsspara i investmentbolag med sparboxen Svenska investmentbolag.

  • Månadsspara direkt i investmentbolag
  • Endast 20 kr/mån oavsett sparbelopp
  • Få automatiskt riskspridning

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

Månadsspara i investmentbolag

Starta ditt sparande i tre enkla steg

Steg ett öppna isk depå

Skapa ett konto

För att börja månadsspara i sparboxen Svenska investmentbolag behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara tre minuter!

Öppna ett konto

Förbered sparandet

Nästa steg är att koppla ett bankkonto till ditt konto hos oss. På så vis kan köpen genomföras med autogiro, helt automatiskt, varje månad.

Lägg till bankkonto

Starta ditt sparande

Välj hur mycket du vill spara varje månad och vilket datum dragningen ska ske. Sedan är ditt sparande igång!

Börja månadsspara

Månadsspara i sparboxen Svenska investmentbolag

Du kan snabbt och enkelt komma igång med ett sparande i aktier och fraktioner med den populära sparboxen Svenska investmentbolag. Den innehåller de investmentbolag som har högst börsvärde på Stockholmsbörsen. Därmed slipper du själv välja aktier att spara i och får samtidigt riskspridning redan från det första köpet.

När du har startat ditt sparande genomförs köpen automatiskt varje månad. Då slipper du tänka på sparandet och får tid över till annat.

Börja månadsspara

Läs mer om sparboxen >

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Fördelning
Industrivärden A Finans 20 %
Investor B Finans 20 %
Kinnevik B Finans 20 %
Latour B Finans 20 %
Lundbergföretagen B Finans 20 %

Sparboxen sågs senast över den 13 april 2023.

Hur har det gått för sparboxen?

Sparboxens utveckling mellan 12 december 2019 – 16 juni 2023

Svenska investmentbolag exkl. utdelning +35,64 %

OMXS30 +32,10 %

I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Utveckling sparbox Svenska investmentbolag till och med 16 juni 2023

Hur mycket kan du spara ihop till?

Vad sparar du till – en lägenhet, en bil eller kanske en resa? Eller vill du kanske spara ihop till din första miljon? Oavsett vad du drömmer om kan ett månadssparande i aktier och fraktioner hjälpa dig på vägen.

Här kan du se hur lång tid det skulle ta för dig att uppnå dina drömmar.

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

Månadsspara i en sparbox

Varför månadsspara i en sparbox?

Enkelt – När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt varje månad.

Större chans till avkastning – Istället för att spara pengar på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta kan du månadsspara i aktiebolag. Då ger du pengarna en större chans att växa.

Prisvärt – Det kostar bara 20 kr/köp oavsett hur mycket du sparar varje månad.

Börja månadsspara

Varför spara i investmentbolag?

Få automatisk riskspridning – Investmentbolag äger aktier i andra bolag. Därmed får du automatiskt riskspridning i olika bolag när du investerar i investmentbolag.

Bra alternativ till fonder – Investmentbolag har generellt en högre risk än fonder, vilket innebär att de även har en större chans till avkastning. Dessutom ofta till en lägre förvaltningsavgift!

Lär dig mer om investmentbolag

Andra köpte även

Svenska investmentbolag

Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste bolag i en box!

Läs mer om sparboxen

Hållbarhetsboxen

Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Läs mer om sparboxen

Framtidsfeministens sparbox

Framtidsfeministens sparbox

Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

Läs mer om sparboxen

The Magic Box

The Magic Box

Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

Läs mer om sparboxen

Vanliga frågor och svar

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Se instruktionsfilm om hur du startar ett månadssparande i en sparbox >>

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration.

Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån dess sparplan. Sparboxarna revideras en gång om året.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

Dina redan inköpta aktier ligger kvar på din depå och dina kommande köp blir i den nya sammansättningen i sparboxen. Vill du sälja de aktier som inte längre ingår kan du göra det via internettjänsten eller via telefon hos våra mäklare.

Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

För fullständig prislista klicka här >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.