Kategori Okategoriserade

Investmentbolag: Kinnevik och VNV Global – vad händer med bolagen?

Investmentbolagssektorn har gått starkt det senaste året, vilket är en av anledningarna till att investmentbolagen de senaste veckorna har dippat i kurserna.

Prenumerera på analyser

Både Kinnevik och VNV Global har haft en stark utveckling under året, men den fortsatta potentialen skiljer sig åt mellan bolagen. Kinnevik är ett av de högst värderade investmentbolagen på senare tid medan VNV Global är det investmentbolag som har bäst köpläge just nu, enligt Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities.

VNV Global är ett investmentbolag med fokus på digitala affärsmodeller, med bland annat Voi och hälsoappen Babylon i portföljen.

Månadsspara direkt i Kinnevik och VNV Global

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr per aktie). Därmed kan du månadsspara direkt i aktier, som till exempel Kinnevik och VNV Global, hos oss. Du kan även få dina utdelningar återinvesterade utan kostnad.

Läs mer om Andelsorder >

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan sparboxar vara något för dig. Om du är intresserad av börja månadsspara i investmentbolag finns sparboxarna Svenska investmentbolag och Investmentbolag i box.

Du hittar flera aktieanalyser här >

Aktier som nämns i intervjun

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Verkstadssektorn