Andelsorder

Köp dina aktier hos oss

Sätt ihop din egen aktieportfölj med Andelsorder. Vi vill att det ska vara lika enkelt att köpa aktier som att köpa mat på Internet. Och du behöver inte köpa för tio tusentals kronor. En order på 800 kronor kan ge en riskspridning i åtta aktier.

Andelsorder 

Vi tycker inte att aktiesparande ska kännas svårt och komplicerat. Alla ska kunna spara i aktier oavsett om man är nybörjare eller en erfaren sparare. Därför har vi skapat Andelsorder. 

Andelsorder-tjänsten gör att du kan:

  • Månadsspara med automatiska köp i aktier 
  • Välja egna aktier eller färdiga aktieportföljer
  • Strunta i aktiekurserna – du sparar det belopp som passar dig
  • Spara med riskspridning
  • Återinvestera dina utdelningar
  • Om det sker företagshändelser såsom emissioner i bolagen du äger aktier i hanterar vi dessa åt dig

Så här enkelt är det

Minsta belopp att köpa aktier för är 100 kronor per aktie (bolag). Du kan blanda svenska och utländska aktier i samma order. Att bevaka att köpet går igenom behövs inte. Är börsen öppen, aktien inte är stoppad för handel och har du pengar tillgängligt att köpa för så kommer din köporder att gå igenom. 

Före och efter kl. 14.00

Order som du lägger före klockan 14.00 genomförs samma dag. Lägger du den efter klockan 14.00, kanske så sent som 20.00, genomförs den bankdagen efter.

Köp- och säljkurs

För att allt ska fungera med automatik och kunna vara så enkelt måste vi ha en särskild kurssättning för Andelsorder. Vi måste se till att alla kunder som lägger en köporder i en aktie får köpa till samma kurs och detsamma när det gäller försäljning av aktier. Mer om kurssättningen i Andelsorder här.

 

Kom igång med ett enkelt sparande

Smart med riskspridning

Det går att sprida riskerna med ett enda köp. När du sparar via tjänsten Andelsorder kan du lägga flera olika aktier i samma order. Din order skulle kunna se ut så här: 100 kronor i Ferrari, 200 kronor i H&M, 250 kronor i Nintendo och 200 kronor i Berkshire Hathaway. Total summa för köpet blir 750 kronor.

Eftersom du inte köper hela aktier utan för ett fast belopp så får du så många aktieandelar som pengarna räcker till. Du behöver inte bekrymra dig över hur många aktier pengarna räcker till.

Återinvesterade utdelningar får din portfölj att växa

Det är inte bara aktievärdet som ökar totalvärdet på din portfölj. Hos oss kan du kan få alla dina aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad. 

Säg att du har Ratos B och får 2 500 kronor i utdelning. Den pengen kan du låta oss återinvestera helt gratis i fler Ratosaktier. Din aktieportfölj växer av sig självt. En fiffig ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande.

Företagsemissioner och uppköp

Vi bevakar företagshändelser åt dig. Om du har valt att alltid delta i emissioner är du med och tecknar så långt pengarna du har på din depå räcker. Du riskerar inte att sitta kvar med teckningsrätter som blir värdelösa.

Har du inga pengar att teckna för kommer vi sälja av teckningsrätterna åt dig och kostnadsfritt återinvestera den summan i aktien. Detsamma gäller uppköp.

Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor: kundservice@aktieinvest.se