Andelsorder

Andelsorder

För att köpa andelar av aktier behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Öppna konto här

Så här enkelt är det

Minsta belopp att köpa andelar av aktier är 100 kronor per aktie (bolag). Om aktien exempelvis står i 400 kr kommer din investering på 100 kr ge dig en fjärdedels aktie i bolaget. Om du väljer att månadsspara i aktien får du nästa månad fler andelar. Detta gör att du för mindre belopp kan sprida dina risker och köpa fler aktier varje månad. Du kan blanda svenska och utländska aktier i din köpkorg och månadsspara i upp till 1000 olika värdepapper. 

Före och efter kl. 14.00

Köporder som du lägger före kl. 14.00 genomförs samma dag. Lägger du den efter kl. 14.00 genomförs den bankdagen efter.

Köp- och säljkurs

För att allt ska fungera med automatik och kunna vara så enkelt som möjligt måste vi ha en särskild kurssättning för Andelsorder. Vi måste se till att alla kunder som lägger en köporder i en aktie får köpa till samma kurs och detsamma när det gäller försäljning av aktier. Mer om kurssättningen i Andelsorder här.

Köp andelar av aktier - 3 saker att hålla koll på

Återinvesterade utdelningar får din aktieportfölj att växa

Det är inte bara aktievärdet som ökar det totala värdet på din portfölj. Hos oss kan du kan få alla dina aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad. 

Säg att du äger aktien Ratos B och får 2 500 kr i utdelning. Den pengen kan du låta oss återinvestera helt gratis i fler Ratosaktier. Din aktieportfölj växer av sig självt. En fiffig ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande.