Kategori Okategoriserade

Aktieinvest släpper helt nytt aktiehandelskoncept

22 april 2016

Aktieinvest är en av Sveriges äldsta nätmäklare med 50 år på nacken.

För ett år sedan uttalades en nystart med en ny ledning och tydlig digital agenda. Ett år senare öppnas en ny betatjänst upp med ett nytt, modernt sätt att handla aktier.

– Vår tjänst Andelsorder möjliggör handel med delar av aktier vilket gör att spararen inte behöver fundera över aktiens kurs utan kan bestämma vilket belopp man önskar investera i respektive aktie. Den nya betatjänsten liknar dessutom traditionell e-handel istället för finanssajter vilket tillåter att du lägger aktier i en varukorg som du sedan checkar ut. Allt för att göra aktiesparande enkelt, säger Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.

Digitalisering av hela bolaget har tagit fart under året med bland annat stora förändringar inom marknadsavdelningen samt IT. Marknadsavdelningen arbetar idag med fokus på digital försäljning. IT-teamet har förstärkts med Tommie Ulvöy som IT-chef samt Johan Sandgren, ny produktägare för den nya internettjänsten.

– För att hinna med i dagens digitala värld och snabba utvecklingstakt måste även traditionella finansbolag ha IT-utvecklingen i fokus och låta affärsutvecklingen bli både kund- och IT-styrd. Vi har påbörjat en rejäl förändringsresa inom Aktieinvest, dagens nyhet med ett nytt sätt att handla aktier är ett första steg för oss, säger Tommie Ulvöy, IT-chef Aktieinvest.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.