Kategori Okategoriserade

Aktieinvests VD en av Framtidens kvinnliga ledare

2 maj 2016

På tisdagen utsåg organisationen Ledarna, Sveriges 75 framtida kvinnliga ledare. Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest placerade sig på listans 15:e plats av totalt 75. För att placera sig på listan över framtidens kvinnliga ledare krävs ett innovativt ledarskap, en stark personlig utvecklingstakt, handlingskraft och ambition. Dessutom ska personen vara normbrytande, nytänkande och en visionär.

– Det är så klart en ära att få denna utmärkelse och att placera sig tillsammans med så många fantastiska ledare och förebilder som återfinns på listan över Framtidens kvinnliga ledare, säger Therese Lundstedt.

Nätmäklaren Aktieinvest har under den senaste året ställt om verksamheten, bytt strategi, uttalat en ny digital ambition samt rekryterat till flera nyckelroller. Ägaren Aktiespararna uttalade en nysatsning på det helägda dotterbolaget Aktieinvest i februari 2015 då Therese Lundstedt rekryterades som ny VD.

– Mitt jobb är fantastiskt roligt. Att få tänka nytt, utmana och utveckla ett företag inom en så traditionell bransch som finansbranschen är både spännande och utvecklande. Min ambition är att Aktieinvest ska vara en innovativ aktör där alla medarbetare trivs och har roligt varje dag på jobbet och där vi lyckas göra aktiesparande enkelt och roligt för fler, säger Therese Lundstedt.

Framtidens kvinnliga ledare utses för 10 året i år. Inför årets lista inkom fler än 300 nomineringar och utifrån dessa utsågs listans 75 ledare. Personerna på listan är bra exempel på inspirerande och moderna ledare. Kvinnorna på listan är mellan 20-35 år. Searcharbetet och kvalitetssäkringen ansvarar företaget Women Executive Search för och juryn består bland andra av Annika Elias, ordförande i Ledarna, Camilla Wagner, Management by Kerstin samt Anders Grahn, styrelseledamot i Ledarnas förbundsstyrelse.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.