Månadsspara automatiskt i utdelningsbolag

Du kan snabbt och enkelt börja månadsspara i utdelningsaktier och fraktioner med sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag.

  • Månadsspara automatiskt i utdelningsbolag
  • Få utdelningar återinvesterade gratis
  • Endast 20 kr/mån oavsett sparbelopp

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

Utdelningsfavoriter by Hernhag

Om sparboxen

Du kan snabbt och enkelt börja månadsspara i utdelningsbolag med sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag. Den innehåller utdelningsbolag som har valts ut av sparprofilen Marcus Hernhag. Därmed slipper du själv välja aktier att spara i och får samtidigt riskspridning redan från det första köpet.

När du har startat ditt sparande genomförs köpen automatiskt varje månad. Då slipper du tänka på sparandet och får tid över till annat.

Om samarbetet:

Aktieinvest samarbetar med Marcus Hernhag vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att han erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar.

Börja månadsspara

Läs mer om sparboxen >

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Typ Fördelning
AAK Konsument, stabil Utdelningshöjare 10 %
Axfood Konsument, stabil Högutdelare 10 %
Bahnhof Kommunikation Utdelningshöjare 10 %
BTS Industri Utdelningshöjare 10 %
Ework Group IT-konsulter Högutdelare 10 %
Lagercrantz Industri Utdelningshöjare 10 %
Latour B Finans Högutdelare 10 %
Hexagon Teknik Utdelningsmästare 10 %
Investor B Finans Högutdelare 10 %
Wihlborgs Fastigheter Utdelningsmästare 10 %

Sparboxen lanserades den 15 mars 2022.

Hur har det gått för sparboxen?

Sparboxens utveckling mellan 15 mars 2022 – 31 oktober 2023

Utdelningsfavoriter by Hernhag inkl. utdelningar -14,84 %

OMXS30GI +5,52 %

I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Om Marcus Hernhag

Marcus Hernhag är en sparprofil och författare som älskar aktieutdelning. Han har bland annat skrivit boken Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning. Sedan flera år tillbaka arbetar han även som aktieskribent på Sveriges största privatekonomiska tidskrift Privata Affärer.

Marcus Hernhag
Månadsspara automatiskt i aktier med en sparbox

Varför månadsspara i en sparbox?

Enkelt – När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt varje månad.

Större chans till avkastning – Istället för att spara pengar på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta kan du genom att månadsspara i aktiebolag få en större chans till avkastning.

Återinvesterade utdelningar – Du kan välja att få dina utdelningar återinvesterade helt utan kostnad hos oss. Därmed kan du enkelt skapa en ränta på ränta-effekt med ditt sparande.

Prisvärt – Det kostar bara 20 kr/köp oavsett hur mycket du sparar varje månad.

Börja månadsspara

Varför spara i utdelningsaktier?

Bygg din egen pengamaskin – När du äger utdelningsaktier får du regelbundet pengar som du kan återinvestera eller få utbetalt.

Skapa en ränta på ränta-effekt – Genom att återinvestera utdelningarna kan du skapa en ränta på ränta-effekt med ditt sparande.

Utdelningsaktier är ofta mindre volatila – Om kursen för en utdelningsaktie sjunker samtidigt som utdelningen förblir oförändrad ökar direktavkastningen.

Lär dig mer om utdelningsaktier.

Spara i utdelningsaktier

Starta ditt sparande i tre enkla steg

Steg ett öppna isk depå

Skapa ett konto

För att börja månadsspara i Hernhags sparbox behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara tre minuter!

Öppna ett konto

Förbered sparandet

Nästa steg är att koppla ett bankkonto till ditt konto hos oss. På så vis kan köpen genomföras med autogiro, helt automatiskt, varje månad.

Lägg till bankkonto

Starta ditt sparande

Välj hur mycket du vill spara varje månad och vilket datum dragningen ska ske. Sedan är ditt sparande igång!

Börja månadsspara

Hur mycket kan du spara ihop?

Vad sparar du till – en lägenhet, en bil eller kanske en resa? Eller vill du kanske spara ihop till din första miljon? Oavsett vad du drömmer om kan ett månadssparande i utdelningsaktier hjälpa dig på vägen.

Här kan du se hur lång tid det skulle ta för dig att uppnå dina drömmar.

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

Andra köpte även

Svenska investmentbolag

Svenska investmentbolag

Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad Sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

Läs mer om sparboxen

Riskspridaren

Riskspridaren

Vill du inte lägga alla ägg i en korg? Välj Riskspridaren som innehåller bolagen med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.

Läs mer om sparboxen

Dyrgripar

Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste aktier i en box!

Läs mer om sparboxen

Juniorboxen

Juniorboxen

Vill du spara ett mindre belopp, men ändå få en god riskspridning? Spara i Juniorboxen som innehåller aktierna med högst börsvärde i de fem största branscherna på Large Cap på Stockholmsbörsen.

Läs mer om sparboxen

Vanliga frågor och svar

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

Du kommer då behöva göra ett aktivt val för att ta del av de uppdaterade innehaven i din sparbox. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven. De innehav som du har investerat i tidigare finns kvar på din depå och du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

För fullständig prislista klicka här >

Aktieinvest samarbetar med Marcus Hernhag vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att han erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.