Kategori Okategoriserade

Student

Här är mina karriär- och spartips till dig som är student. För vem vill inte få CSN-pengarna att räcka längre?

Oavsett om du jobbar extra eller inte så ska du kunna spara en liten slant varje månad.

Vår Andelsorder är det bästa alternativet för dig som student om du vill spara pengar i aktier. Vi vet att vi sticker ut hakan lite när vi säger så.

Men hos oss KAN du köpa billiga och dyra aktier även om du studerar. Jag vill gärna förklara hur.

Att spara i aktier som student

Kan jag köpa H&M för 100 kronor? - Ja!

Det ska vara enkelt att köpa och sälja aktier, lika enkelt som att shoppa på nätet. Därför finns Andelsorder. Du köper aktier för 100 kronor och uppåt per aktie och du kan blanda svenska och utländska aktier i samma order.

H&M, Tesla, Google, Berkshire Hathaway, Facebook mfl. Aktier som har hög köpkurs handlar du alltså för belopp i stället för som vid vanlig aktiehandel, i jämna antal. Du behöver inte ta hänsyn till aktiekurser utan kan spara i de aktier du verkligen tror på. Vi tror att det ger dig bättre förutsättningar. Kanske också att du sprider riskerna i aktier som du inte skulle ta dig råd att köpa hos andra.

Du bygger upp ditt sparande med delar av aktier som ökar med varje köp. När du köper aktier krävs ingen bevakning. Är börsen öppen, aktien inte är stoppad för handel och har du pengar tillgängligt att köpa för, går ditt köp igenom.

Testa Andelsorder hos oss. Så här gör du:

  • Välj ut de aktier du tror på
  • Bestäm köpbelopp per aktie
  • Godkänn ordern

Alla ska kunna sprida riskerna

Du behöver inte vara rik för att sprida riskerna när du sparar. I och med att vi satt minsta köpbelopp per aktie till 100 kronor så kan du strunta i köpkursen. Vi köper för belopp och du får så många andelar som pengarna räcker till.

Andra fördelar med Andelsordertjänsten

Förutom riskspridning och lågt köpbelopp finns det andra fördelar med vår Andelsorder.

  • Välj egna aktier eller färdiga aktieportföljer
  • Dina utdelningar kan återinvesteras helt kostnadsfritt
  • Känn ingen stress att hänga med vid alla företagshändelser. Vi tar hand om dina emissioner åt dig – om du vill.

Spara på ett Investeringssparkonto

  • Ditt sparande schablonbeskattas (du behöver inte deklarera dina aktieaffärer)
  • Du kan gå på bolagsstämmor och rösta för dina innehav om du vill (går inte på en kapitalförsäkring)
  • Utdelningarna på svenska aktier beskattas inte

BÖRJA SPARA PÅ ETT ISK >

Månadsspara till fast avgift

Att månadsspara är ett bra sätt att spara. Pengar dras från ditt konto varje månad och köpet blir av i de aktier och/eller fonder du valt helt automatiskt. Du sprider dina inköpstillfällen över tiden och får en genomsnittlig inköpskurs för ditt sparande då du köper till olika kurser varje gång. Som student hinner du inte göra av med sparpengarna om du har din autogirodragning precis när du fått ditt studiemedel. Du kommer knappt att märka att du sparar.

LÄS MER OM ENKELT MÅNADSSPARANDE >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.