Kategori Okategoriserade

Carls hållbara aktier

Vill du göra skillnad genom att spara hållbart och ansvarsfullt för framtiden? Carl Rosén, tidigare VD för Aktiespararna, har skrivit en bok om hållbart sparande.

Inspireras av hans bok ”Bli rik på ett hållbart sparande”. Där har han bland annat komponerat ihop en aktieportfölj med fjorton aktier i som han anser ha ett hållbarhetstänk. Nu kan du spara i den hos oss.

Att köpa och sälja Carls hållbara aktieportfölj

Lägsta köpbelopp är 700 kronor och du köper den i Portföljorder via vår gamla internetinloggning.

När du köper portföljen räknas det som ett vanligt köp i aktierna som ingår. Om du vill sälja säljer du dem som fristående aktier.

Är det så att vi gör en förändring av aktierna som ingår så kommer de aktier du redan köpt finnas kvar på din depå. Det är de framtida köpen som blir enligt den aktuella sammansättningen av aktierna.

Kriterier för portföljen:

Sammansättningen av aktier i den aktuella portföljen är de aktier som Carl Rosén publicerar i första versionen av sin bok ”Bli rik på ett hållbart sparande”.

Skulle en ny version av boken komma så gör Aktienvest inga ändringar av de befintliga aktierna i aktieportfölj ”Carls hållbara aktier”.

Portföljvikten avrundas till hela tal. Om portföljen inte kan avrundas jämt får de aktier med högts börsvärde högre vikt i portföljen. Om en aktie utgår ur Aktieinvests sortiment kommer portföljvikten ökas i övriga aktieslag. Eventuella företagshändelser behandlas enligt Aktieinvests ordinarie depåavtal.

Observera att ovanstående inte ska ses som investeringsråd från Aktieinvest utan endast information om de produkter som finns i Aktieinvests sortiment.

Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Läs vårt depåavtal samt broschyren ”Information avseende risker med finansiella instrument”.

Månadsspara eller engångsköp

Du kan både månadsspara eller lägga en vanlig köporder i portföljen. Aktierna som ingår läggs till ditt innehav på din depå.

Spara hållbart

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.