Kategori Sparande

Ny sparbox: Utdelningsfavoriter by Hernhag

Nu lanserar vi en ny sparbox, denna gång tillsammans med sparprofilen Marcus Hernhag.

Marcus Hernhag

Sedan 2017 har du kunnat månadsspara direkt i aktier med våra färdiga sparboxar. Nu lanserar vi en ny sparbox med fokus på utdelningsaktier tillsammans med sparprofilen och författaren Marcus Hernhag.

Om sparboxen

Den nya sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag innehåller svenska utdelningsaktier. Aktierna i sparboxen väljs ut utifrån olika utdelningsstrategier från boken Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning av Marcus Hernhag. Aktier på alla svenska börslistor kan ingå i urvalet, men minst två tredjedelar av sparboxens innehav ska vara noterade på Nasdaq Stockholm. Dessutom ska värderingen av aktierna som ingår i sparboxen vid uppdateringen bedömas som relativt attraktiv av Marcus.

Läs mer om sparboxen

Marcus Hernhag berättar om den nya sparboxen.

Rabatt på böcker

Just nu får du 20 % rabatt på böcker hos Sterners Förlag. Ange rabattkoden aktieinvest när du genomför ditt köp för att ta del av rabatten. Du kan bland annat köpa böcker av Marcus Hernhag, men även andra böcker om sparande*. Rabattkoden är giltig t.o.m. 31 maj.

Köp böcker

*Erbjudande gäller inte för Arne Kavastu Talvings bokpaket och kan inte kombineras med andra rabatter.

Börja månadsspara i sparboxen

Vill du börja månadsspara i sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag? Starta ditt månadssparande direkt!

Börja månadsspara

Är du inte kund hos oss än? Du kan enkelt öppna ett konto hos oss.

Vanliga frågor och svar

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Se instruktionsfilm om hur du startar ett månadssparande i en sparbox >>

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

Du kommer då behöva göra ett aktivt val för att ta del av de uppdaterade innehaven i din sparbox. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven. De innehav som du har investerat i tidigare finns kvar på din depå och du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

För fullständig prislista klicka här >

Sparboxen lanserades den 15 mars 2022. Aktieinvest samarbetar med Marcus Hernhag vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att han erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar. Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Varför går börsen ner idag?Varför går börsen ner idag?