Kategori Okategoriserade

Med anledning av att Aktieinvest omnämnts i Dagens Industri

Dagens Industri publicerade den 2 maj en artikel där de har valt att titta extra på de portföljer som Aktiespararna och Aktieinvest har ett samarbete kring.

Här kan du ta del av våra svar på frågor kopplade till artikeln.

Publicerad: 2023-05-03

Varför använder Aktieinvest jämförelseindexet OMXS30 när alla tre portföljerna investerar utanför storbolagsindexet?

Vi har använt OMXS30 (med eller utan utdelning) som referens till samtliga våra tjänster.

Det är svårt att koppla tjänsten portföljspar till ett specifikt jämförelseindex då dess investeringsbeslut inte följer eller begränsas av de ramar som olika jämförelseindex förhåller sig till.

OMXS30 återspeglar aktiemarknaden i stort. För att du som kund ska få möjlighet att sätta tjänstens resultat i förhållande till en generell marknadsutveckling har vi därför valt OMXS30 som referens.

Varför redovisas avkastningssiffrorna före avgifter?

Tjänsten kan inte jämföras med en fond och ska inte heller uppfattas som en fondliknande produkt. Portföljspar är en exekveringstjänst i ett antal förbestämda aktier med courtage som utgår. Därför hänvisar vi aktivt till prislistan för att ge en tydlig förståelse för hur tjänsten prissätts.

Som befintlig kund hos oss kan du känna dig trygg med att du alltid får en tydlig redovisning av hur mycket du betalar i avgifter när du loggar in på vår plattform.

Om du har några frågor kring detta är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Varför går börsen ner idag?Sparboxarna som gått bäst 2021