Kategori Okategoriserade

De som känner mig väl, eller till och bara med lite på håll vet att jag tävlar. Om allt. Hela tiden.

Om det finns något att vinna eller någon att slå är det alltid värt ansträngningen, enligt mig. Det har så här långt tagit mig genom en halv svensk klassiker, gett mig och mina företag en hel del försäljningsframgångar och företagssamarbeten och även en hel del vinster i diverse midsommarlekar, släktkamper och kompisutmaningar.

Men inom ett område har jag helt slutat tävla och det är med börstajmning.

Är det något man lärt sig efter åren inom finansbranschen så är det hur svårt det är med tajming. Klart det finns daytraders och intresserade investerare som noga följer börsens utveckling och tjänar storkovan på att köpa och sälja intradag, dvs. samma dag. Men de långsiktiga, sunda investerarna som hela tiden tar kloka investeringsbeslut, ökar innehav i dåliga tider och har is i magen i bra tider och som litar på börsens långsiktiga förmåga går allt som oftast glada och hyfsat rika ur leken. Mitt mötes- och reseschema gör att jag också tvingats till denna kloka strategi, att allt som oftast köpa och behålla fina bolag över tid.

Jag har alltså gett upp och vikt in tävlingshornen när det gäller att ”klå index” och ”göra den ultimata affären”, vilket dessutom har visat sig vara en ännu bättre strategi än att köpa och sälja vid upp och nedgång just för mina investeringar.

Jag har därför inte heller sålt av några aktier för att invänta ett eventuellt Brexit- eller Bremain-beslut. Bettingsajternas odds är till favör för att britterna stannar i EU. Många gånger har dessa sajter rätt även om opinionsmätningarna visar motsatsen. Dagen före midsommar får vi se hur det går.

Vill du inspireras kring hur andra tänker och hanterar sina investeringar just nu kan du läsa vår intervju med de fyra finansprofilerna; aktiestrategen Jonas Olavi, privatekonomiexperten Annika Creutzer, aktiespararen Christina Engelen och finansbloggaren Petrusko här. >>

Efter EU-omröstning kommer också midsommar och strax därefter sommarsemester. Själv ser jag fram emot att hinna ikapp med intressant läsning inom det digitala och finansiella området och lite tid till nya strategier för min egna aktieportfölj. Sedan vi lanserade vår nya sajt Aktieinvest Beta så kan jag ju dessutom sköta min ISK från hängmattan bland myggen i den jämtländska lilla byn där jag kommer att semestra.

Dessutom ska jag samla kraft inför hösten då vi på Aktieinvest kommer att lansera en hel del nyheter – vår betatjänst kommer att växa, så också vårt produktutbud och till råga på allt så kommer vi också att snygga till oss med en ny profil och möta hösten med en helt annan färgpalett.

Men innan hösten är här och det är dags att släppa alla nyheter får jag roa mig med att tävla istället. Närmast på tur är Vansbrosimningen och därefter Lidingöloppet medan investeringarna sköter sig själva med månadssparanden och några utvalda tilläggsinvesteringar i vattenpauserna mellan varven.

Låt oss hoppas att vi slipper sätta midsommarsillen i fel strupe och att världens marknader får en lugn helg så vi kan fortsätta med våra strategier för sparpengarna i lugn och ro från hängmattan.

Glad midsommar!

Therese Lundstedt
VD Aktieinvest

Therese Lundstedt

Vd Aktieinvest

Lyssnar du på sparpoddar?

Följ Therese på @aktiespanarna

Podden spanar på vad som händer på aktiemarknaden och diskuterar det som händer bakom kulisserna.