Kategori Okategoriserade

Investmentbolag: Vad händer egentligen i sektorn?

Investmentbolagssektorn har gått starkt det senaste året, vilket är en av anledningarna till att investmentbolagen de senaste veckorna har dippat i kurserna.
Prenumerera på analyser

Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities, delar med sig av en uppdaterad analys om investmentbolag.

Se även: Mohammeds väg mot miljonen om investmentbolag

”Investmentbolagen har gått väldigt stark nu under en lång period. Rabatterna har rört sig mot historiskt höga nivåer, så vi har en försiktig vy som helhet. Vi tycker att man ska välja sina bolag med stor omsorg men ser fortfarande investmentbolag i sin helhet som en väldigt intressant sektor. Just nu har vi en köprekommendation på två investmentbolagbolag: VNV Global och VEF”, säger Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities.

VEF är ett investmentbolag som investerar i fintechbolag på tillväxtmarknader, med bolag som Creditas och Confio i portföljen.

VNV Global
 är ett investmentbolag med fokus på digitala affärsmodeller, med bland annat Voi och hälsoappen Babylon i portföljen.

Fördjupning: VNV Global och Kinnevik

Både Kinnevik och VNV Global har haft en stark utveckling under året, men den fortsatta potentialen skiljer sig åt mellan bolagen. Kinnevik är ett av de högst värderade investmentbolagen på senare tid medan VNV Global är det investmentbolag som har bäst köpläge just nu, enligt Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities.

Månadsspara direkt i aktier

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr/aktie). Du kan både göra engångsinvesteringar och sätta upp ett månadssparande. På det viset kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier och enkelt automatisera ditt aktiesparande.

Du hittar fler analyser här >

Lär dig mer om investmentbolag >

Aktier som nämns i intervjun

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Hälsovård på datorskärmVerkstadssektorn