i kategorin Analyser
Investmentbolagssektorn har gått starkt det senaste året, vilket är en av anledningarna till att investmentbolagen de senaste veckorna har dippat i kurserna.

Se även: Mohammeds väg mot miljonen om investmentbolag

Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities, delar med sig av en uppdaterad analys om investmentbolag.

”Investmentbolagen har gått väldigt stark nu under en lång period. Rabatterna har rört sig mot historiskt höga nivåer, så vi har en försiktig vy som helhet. Vi tycker att man ska välja sina bolag med stor omsorg men ser fortfarande investmentbolag i sin helhet som en väldigt intressant sektor. Just nu har vi en köprekommendation på två investmentbolagbolag: VNV Global och VEF”, säger Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities.

VEF är ett investmentbolag som investerar i fintechbolag på tillväxtmarknader, med bolag som Creditas och Confio i portföljen.

VNV Global
är ett investmentbolag med fokus på digitala affärsmodeller, med bland annat Voi och hälsoappen Babylon i portföljen.

Fördjupning: VNV Global och Kinnevik

Både Kinnevik och VNV Global har haft en stark utveckling under året, men den fortsatta potentialen skiljer sig åt mellan bolagen. Kinnevik är ett av de högst värderade investmentbolagen på senare tid medan VNV Global är det investmentbolag som har bäst köpläge just nu, enligt Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities.

Månadsspara direkt i aktier

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr/aktie). Du kan både göra engångsinvesteringar och sätta upp ett månadssparande. På det viset kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier som till exempel investmentbolaget Berkshire Hathaway.

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan våra sparboxar vara något för dig. Om du är intresserad av börja månadsspara i investmentbolag finns sparboxarna Investmentbolag i box och Svenska investmentbolag.

Du hittar fler analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Aktier som nämns i intervjun:

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder