Kategori Okategoriserade

Investmentbolag: Kinnevik och VNV Global – vad ska man välja?

Både Kinnevik och VNV Global har haft en stark utveckling under året, men den fortsatta potentialen skiljer sig åt mellan bolagen.

Prenumerera på analyser

Pareto Securities går ut med en säljrekommendation på Kinnevik. Stefan Wård, analyschef på Pareto, kommenterar: ”Det har varit en väldigt stark utveckling på aktien och värderingen har blivit för dyr. Vi tror att det kommer bättre värderingar att gå in på längre fram.”

VNV Global är ett investmentbolag med fokus på digitala affärsmodeller, med bland annat Voi och hälsoappen Babylon i portföljen. ”VNV handlas till en rabatt på drygt 5 % så vi rekommenderar att sälja Kinnevik och köpa VNV Global istället”, avslutar Stefan Wård på Pareto Securities.

Efter Kinneviks utdelning av Zalando: är det läge att gå in i Zalando?

Zalando är ett e-handelsbolag som grundades 2008. 2010 gick Kinnevik in och sedan dess har bolaget vuxit dramatiskt med cirka 40 miljoner kunder på 20 marknader. Bolaget har en ambition att dubblas fram till 2024.

”Zalando-aktien fick en skjuts nedåt när Kinnevik delade ut dem. Men den här aktien ska man hålla för framtiden, och det är fortfarande läge att hoppa på tåget. Ser man aktien ur ett två- till treårsperspektiv finns det fortfarande väldigt mycket uppsida i aktien”, kommenterar Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities.

Månadsspara direkt i Kinnevik, Zalando och VNV Global

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr per aktie). Därmed kan du månadsspara direkt i aktier, som till exempel Kinnevik och VNV Global, hos oss. Du kan även få dina utdelningar återinvesterade utan kostnad.

Läs mer om Andelsorder >

Läs mer om vad det kostar att handla hos Aktieinvest >

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan sparboxar vara något för dig. Om du är intresserad av börja månadsspara i investmentbolag finns sparboxarna Svenska investmentbolag och Investmentbolag i box.

Läs mer om sparboxar >

Aktier i vårt sortiment som nämns i intervjun

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Gaming inom aktier