i kategorin Analyser
Kina har kommit med restriktioner mot gamingsektorn. Hur påverkar det spelbranschen globalt och vilka aktier ska man hålla ett extra öga på? Vi har frågat Marlon Värnik, analytiker på Pareto Securities.

Du hittar fler analyser här >

I slutet av augusti kom Kina med besked om att de begränsar ungas onlinespelande till tre timmar per vecka. Beskedet skakade om spelsektorn, och kunde även märkas på svenska spelbolags börskurser, trots att exponeringen mot Kina inte är särskilt hög. Däremot finns en generell oro att fler länder ska bli inspirerade och se över regleringen av spelandet.

Det finns några bolag att hålla ett extra öga på just nu:

  • Embracer går operationellt starkt samtidigt som värderingen går ner vilket gör aktien till ett intressant köpläge.
  • Stillfronts värdering har gått ner på grund av nya regleringar på mobilmarknaden, men läget ser positivt ut på lite längre sikt.
  • MGI överlevererar kvartal efter kvartal och är därför mycket intressant.

Se hela aktieinspirationslistan för dig som gillar spel >>

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. 	

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Aktier som nämns i intervjun:

Embracer-förvärvet Aspyr ska göra remake av klassiskt Star Wars-spel

Embracer-förvärvet Aspyr Media ska göra en remake av klassiska spelet Star Wars: Knights of the Old Republic för Playstation 5 och PC.

Det nya spelet kommer att vara helt omgjort från grunden för en ny generation, skriver Aspyr.

(Nyhetsbyrån Finwire)

Läs hela nyheten >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder