Se hur ditt kapital växer med tiden

Vi har alla vår egna lilla dröm som sätter gnistan i vårt sparande. När kan du uppnå din?

Öppna ett konto gratis

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

Välj en sparform som passar dig

Välj en sparbox

Välj en färdig sparbox

Vill du spara i aktier men tycker att det är svårt att välja vilka? Låt oss hjälpa dig sprida riskerna och välja bolag som passar ditt intresseområde. Börja månadsspara i en sparbox!

Välj en sparbox

Ikon för Aktieandelar

Handla för valfritt belopp

Vår tjänst Andelsorder gör det enkelt att handla på börsen – oavsett storlek på plånboken. Välj bara vilka bolag du vill investera i och för vilket belopp (från 100 kronor per bolag).

Testa vår spartjänst

Våra olika depåtyper

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkontot (ISK) passar för dig som på ett enkelt sätt vill handla fonder och aktier. Ditt innehav schablonbeskattas och du behöver inte deklarera dina vinster eller förluster.

Traditionell depå

På en traditionell depå kan du utöver fonder och noterade värdepapper även handla onoterade värdepapper. Du betalar skatt när du säljer dina värdepapper med vinst och du kan kvitta dina vinster och förluster i din deklaration.

Kom igång med ditt aktiesparande

Du som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss (gäller inte historiskt sparande) eller gjort färre än 200 affärer kan handla aktier courtagefritt (gäller inte Andelsorder) direkt på Stockholmsbörsen. Dessutom erbjuder vi handel i fraktioner – en unik tjänst i Sverige.

Läs mer om att spara i aktier

Spara i aktier
Spara i fonder

Starta ett månadssparande i fonder

Att spara i fonder passar dig som vill sprida riskerna och snabbt komma igång med ett smidigt sparande.

Läs mer om att spara i fonder

Börja spara till ditt barn eller barnbarn

När du sparar till ett barn är det ofta frågan om ett långsiktigt sparande. Därför är det extra viktigt att spara med riskspridning och till låga avgifter.

Läs mer om att spara till barn

Spara till barn
Spara till pensionen

Har du börjat spara till pensionen?

Har du börjat spara till pensionen ännu? Om inte är det kanske dags att ta tag i ditt pensionssparande.

Läs mer om pensionssparande

Aktieskolor

Vill du lära dig mer om aktier? Då ska du anmäla dig till någon av våra populära aktieskolor med sparprofilerna Marcus Hernhag och Sandra Bourbon. Det är gratis och du tar del av materialet när det passar dig.

Anmäl dig till en aktieskola

Aktieskolor med Sandra Bourbon och Marcus Hernhag.

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier och fraktioner?

När du månadssparar i aktier och fraktioner hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Vilken ordertyp ska jag välja?

Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av aktier mot Aktieinvests aktielager) eller Börsorder (att handla direkt mot börsen).

Det finns lägen då du tjänar på att välja det ena eller andra sättet.

Läs mer om de två ordertyperna här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.