Aktiesparklubb AktieinvestAktiesparklubb Aktieinvest
Kom igång!

Börja med aktier

Hur håller jag koll och vilka aktier ska jag välja?

Att ha sina aktie- och fondval i bakhuvudet och reagera på nyheter och händelser som kan ha påverkan på dina investeringar är en bra början för att ha koll.

Läs mer om hur du håller koll!

Kom igång på 5 minuter

Många tycker att det är krångligt att komma igång med ett sparande och att det är så mycket att sätta sig in i och lära sig först. Vi håller inte riktigt med.

Läs om hur du kommer igång på 5 min

Månadsspara: Det handlar om rutin - som att borsta tänderna

Hur mycket ska man månadsspara? Måste man ha mycket pengar för att kunna spara? Kan man ha autogiro på månadsspar i aktier, klart man kan, i all fall hos oss.

Läs vidare hur du kan tänka med månadsspar

Riskspridning: Strunta i tajming kom ihåg riskspridningen

Hur mycket risk ska man ta? Friskt vågat, hälften vunnet? Här försöker vi reda ut ordet risk och hur en kan tänka kring detta.

Läs vidare om risktänk

Miljonärsräknaren - Nedladdningsbar

Förhoppningsvis kan vi hjälpas åt att så ett frö till att vilja bli miljonär. Perfekt att rama in och ge bort tillsammans med aktierna. 

Du kan se hur lång eller kort tid det eventuellt kan ta för dig att bli miljonär. Allt beror på hur mycket du sparar varje månad, och hur stor din ränta/avkastning är per år. Räntan på ett vanligt sparkonto hos de svenska bankerna ligger mellan 0,1-2,0 %.
Den genomsnittliga avkastningen på värdepapper ligger historiskt sett på mellan 8-12 %. Vi har inte räknat med något courtage eftersom det varierar.

Inspireras av Aktiespanarna

Aktiespanarna är podcasten som innehåller allt. Tre vd:ar varav den ena är Aktieinvests Therese Lundstedt.

Det diskuteras aktuella börs- och ekonomihändelser av olika slag. Med både en stor gnutta humor och en ordentlig dos seriositet tas ämnen som rör Aktiespararna, Unga Aktiesparare och Aktieinvest. Ett slags möte över gränserna.

Passar såväl nybörjaren som den som är väl insatt i aktie- och sparfrågor. Lyssna du med!

iTunes 
Soundcloud