Kategori Okategoriserade

Fler och fler funktioner och finesser blir färdiga och vi släpper delar allt eftersom de blir klara. Nu är andelsorder köp, andelsorder sälj och inloggning med BankID lanserat. Johan Sandgren arbetar på IT-avdelningen hos oss och är sedan september 2015 produktägare för nya Internettjänsten. Här är hans tankar om det teamet utveckar och vad vi kan förvänta oss framöver.

Ni har precis lanserat Andelsorder köp och sälj på Aktieinvest Beta, som är vår nya internettjänst. Kan du berätta något om det utvecklingsarbete som ligger bakom?
Vi är ett litet tajt team med både konsulter och anställda som utvecklar den nya internettjänsten. Vår styrka är att vi arbetar prestigelöst nära verksamheten och våra kunder. Vi utvecklar efter en så kallad agil utvecklingsmetod som gör oss väldigt snabba och flexibla. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans.

Månadssparande i aktier, som bygger på Andelsorder/köpkorgs funktionaliteten, är en väldigt smart tjänst för att kunna månadsspara med automatik i aktier. När kommer det till Beta-tjänsten?
Det är jättekul att så många kunder frågar om månadssparande. Vi kommer snabbt försöka få ut fondsparande, sedan tar vi tag i månadssparande och autogiro. Håll utkik i betasajten.

Att kunna logga in med BankID är en väldigt enkel och smidig hjälp för kunden vid inloggning. Den finns också på Aktieinvest Beta sedan i mitten av april. Är det många som har loggat in på sin depå med BankID?
BankID har verkligen varit efterlängtat. Det blev en omedelbar succé och många valde att börja använda den nya internettjänsten. Du vet väl om att du kan logga in med ditt fingeravtryck om du har en telefon som stödjer det? Superenkelt och säkert!

Hur ser planen ut framöver? Vad är nästa stora utvecklingsdel i projektet?
Målet är att släppa små förbättringar ofta. Fondorder, månadssparande och autogiro står näst på tur. Men vi kommer även göra det enklare att bli kund med hjälp av digital signering. Sedan har vi även en ny externsajt på gång. Just nu händer det väldigt mycket hos oss.

Vi kallar den nya internettjänsten för Beta. Vad innebär egentligen det?
När vi i teamet utvecklar våra tjänster vill vi bjuda in kunderna att testa våra idéer på riktigt. Det gör man enklast genom en betatjänst, alltså en fullt fungerande internettjänst där vi löpande släpper nya funktioner. Vi får sedan in feedback från våra betatestare som hjälper oss att bygga en bättre tjänst. Kunderna är våra absolut viktigaste kravställare.

Vilken är den stora skillnaden mellan den Aktieinvest Beta och den gamla?
Förutom att den är snabbare och enklare är det utan tvekan köp- och säljkorgen. Ett helt unikt sätt att handla värdepapper på. Till skillnad mot traditionella stormäklare kan du i lugn och ro lägga värdepapper i din korg. När du sedan är nöjd så lägger du din Andelsorder. Vill du vänta så sparas korgen automatiskt och du kan fortsätta ditt köp någon annan dag. Dessutom är nya internettjänsten responsiv, det betyder att du surfar lika lätt på mobilen och läsplattan som på en vanlig dator.

Vad är utmaningen i ditt arbete?
Som produktägare vill man kunna allt och alltid finnas tillgänglig för teamet. Det är förstås omöjligt men jobbar man som jag med duktiga kollegor som kan sitt område så underlättar det mycket.

Finns det möjlighet för kunder att vara med och testa nya funktioner innan de lanseras?
Ja, vi vill jättegärna ha flera betatestare. Mejla mig på [email protected] så får du information när vi släpper nya tjänster. Du kan även lämna feedback eller ställa frågor på den adressen.

Om jag som kund vill logga in på Beta-tjänsten av internetdepån, hur hittar jag dit?
Klicka på Logga in och välj Aktieinvest Beta. Du kan logga in med BankID, Mobilt BankID eller ditt vanliga användarnamn och lösenord. 

Johan Sandgren

Produktägare, IT

Är du kund? Logga in på Aktieinvest Beta här >

Klicka här om du vill bli kund >