Kategori Sparande

God jul och ett gott nytt år önskar Aktieinvest!

2023 har varit ett svängigt börsår. Joakim Bornold, styrelseordförande i Aktieinvest, sammanfattar här börsåret 2023 – med en blick in i 2024 (och en julhälsning).

Hur skulle du sammanfatta börsåret 2023?

”Även om året började i en positiv anda har det bitvis varit ett svängigt börsår med krig, inflation, svag krona och oroligheter i Mellanöstern. Räntehöjning på räntehöjning har gjort det tufft för många bolag, särskilt så kallade förhoppningsbolag, eller tillväxtbolag.

Det har även varit extra tufft för byggindustrin det senaste året. Men som sagt, bostäder måste byggas och vi hoppas på ett bättre år 2024.”

Vilka vann på börsläget år 2023?

”Vi har nämnt förut hur den svaga kronan har varit positiv för den svenska industrin. Även om det inte blev någon räntehöjning i november kan det dröja innan kronan blir stark igen, något exportindustrier fortsatt vinner på. Allt som allt har mycket pekat uppåt nu under slutet av 2023, och förhoppningen är att optimismen ska hålla i sig under första delen av 2024.”

Hur ser börsåret 2024 ut?

”Ja, det är förhoppningsfullt inför 2024. Därför ser det just nu mer optimistiskt ut på börsen. Hopp om räntesänkningar, minskad inflation och en mer återhämtad ekonomi ligger bakom. Vi får hoppas att det visar sig vara rätt!”

Tack för detta år, vi ses 2024!

”Tack till alla som varit med oss under 2023, nu njuter vi av ledigheten, blickar framåt och så ses vi 2024!”

/Joakim Bornold, styrelseordförande i Aktieinvest.

The Magic Box

Sparboxen med en ”magisk formel”

Sparboxen The Magic Box bygger på Joel Greenblatts ”the little magic formula” och fokuserar på lågt värderade bolag med hög avkastning. Börja spara i en av våra populäraste sparboxar idag!

Läs mer och börja spara

Aktieinvest sparboxar

Håll koll på ditt sparande.
Ladda ner vår app.

Med vår populära app får du en överblick över ditt sparande och kan enkelt sätta upp ett månadssparande i aktier.

Hämta appen i App Store.
googleplay-1

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.