i kategorin Blogg, Fler inlägg av Framtidsfeministen

I söndags (8/3) var det internationella kvinnodagen! Det firar jag tillsammans med Aktieinvest genom att erbjuda 6 månaders gratis månadssparande i Framtidsfeministens sparbox om du startar ett sparande under mars.

Ta chansen att starta ett sparande som investerar i bolag ledda av kvinnor (och män)!

Kom igång

Läs mer: Kom igång med Framtidsfeministens jämställda sparbox hos Aktieinvest på 3 min

Vad är en sparbox?

Många frågar mig vad det är för skillnad på Framtidsfeministens jämställda sparbox och en fond.

Den största skillnaden är att en aktiefond har fler än 15 bolag och Framtidsfeministens jämställda sparbox innehåller 8 bolag. Själv sparar jag både i sparboxen och i fonder för att sprida risken. Du kan läsa mer om hur jag investerar utifrån olika tidshorisonter här.

Du äger aktierna

En annan skillnad är att du själv äger aktierna när du månadssparar i Framtidsfeministens jämställda sparbox. På så sätt får du gå på bolagsstämmor om du vill, eftersom du äger aktierna. I en fond äger fonden aktierna och du äger andelar av fonden.

Automatiskt aktieägande – ett sparande som blir av

Du väljer hur mycket du vill månadsspara och vilket datum. Summan dras sedan från ditt konto via autogiro. Aktieinvest är den enda nätmäklaren där du kan månadsspara i aktier via autogiro.

Ytterligare en supersmidig service med sparboxen är att utdelningen återinvesteras automatiskt utan extra kostnad. Genom att återinvestera utdelningen växer pengarna snabbare och snabbare, tack vare den berömda ränta på ränta-effekten.

Skapa en egen ”sparbox”

Aktieinvest är den enda nätmäklaren där du kan sätta upp ett månadssparande i aktier via autogiro och aktierna köps automatiskt. Det fungerar precis som för sparboxen men du väljer ut aktierna själv.

Det som möjliggör detta är att Aktieinvest låter dig köpa delar av aktier, t.ex. en halv Tesla-aktie. Det kallas Andelsorder och kostar 20 kr per månad oavsett hur mycket du sparar (minst 100 kr per bolag).

/Framtidsfeministen TwitterInstagram och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Mina egna aktieinnehav redovisas i Framtidsfeministens sparbox. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Skriv en kommentar