i kategorin Blogg, Fler inlägg av Framtidsfeministen
Det ska vara enkelt att investera i en jämställd framtid. Därför finns Framtidsfeministens sparbox.

Innan jag handlade med aktier tyckte jag det lät läskigt och tråkigt. Jag hade blivit skrämd i gymnasiet där jag kom bland de sista i vår aktietävling, vilket annonserades framför hela klassen. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var otroligt pinsamt. Jag kunde inga fina finanstermer och kände mig dum.

Jag förstod inte heller grejen med börsen. Den kändes opersonlig och långt ifrån mig på något sätt…

Men så, många år senare, hände något när jag arbetade på ett mindre bolag som blev uppköpt av ett större. Jag kommer så otroligt tydligt ihåg när vi fick det nya organisationsschemat – 16 procent kvinnor på ledande positioner. Vart var alla kvinnor?!

Det var som en käftsmäll. Var jag, som kvinna, en sämre chef? Eller vad handlade det egentligen om?

Jag började läsa alla rapporter och all forskning jag kunde hitta kring kvinnor, ledarskap och bolagsstyrning. Det var då jag hittade att kvinnor är minst lika bra chefer som män och att jämställda bolag är mer lönsamma.

Läs mer: Därför investerar jag i jämställda bolag

Jag bestämde mig för att jag ville börja investera i jämställda bolag som trodde på samma sak som jag – en jämställd framtid. Framtidsfeministen var född.

Läs mer: Starta sparande i Framtidsfeministens jämställda sparbox på 3 minuter

Läs mer: Hur jag väljer ut bolag till Framtidsfeministens sparbox

I maj fyller Framtidsfeministen fem år. Idag vet jag att aktier varken är tråkigt, konstigt eller svårt. Att investera i aktier gör det möjligt att följa bolagen, hålla mig uppdaterad om megatrender och lära mig massor av nytt.

Hade jag vetat att det var så här kul att investera i aktier hade jag börjat mycket tidigare. Det skadar inte heller att jag har fått en otroligt bra avkastning på mina pengar – min jämställda aktieportfölj har mer än dubblat sitt värde på mindre än fem år. Sedan starten i maj 2015 har den haft 17 procent avkastning i snitt per år. Jag älskar när pengarna arbetar för mig medan jag sover!

/Framtidsfeministen TwitterInstagram och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Mina egna aktieinnehav redovisas i Framtidsfeministens sparbox. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Skriv en kommentar