i kategorin Analyser
Volvo och Veoneer representerar två helt olika typer av bolag inom fordonsbranschen. Hur går det för aktierna och hur ser prognosen ut? Vi har pratat med Magnus Behm, analytiker på Pareto Securities.

Du hittar fler analyser här >

Veoneer är ett teknikbolag som utvecklar teknik till självkörande bilar. ”Veoneer har sedan de blev avknoppade från Autoliv haft problem med försenade leveranser. Men de har en backlogg som de nu börjar leverera utifrån. Man har även utvecklat en mjuvaruplattform där ordrar troligtvis kommer igång under andra halvåret 2021. De är en emerging tech-aktie med hängslen och livrem” säger Magnus Behm, analytiker på Pareto Securities.

Volvo satsar på ellastbilar vilket inte riktigt har tagit fart i marknaden än men på några års sikt bör det se desto bättre ut, tror Magnus Behm och avslutar: ”Risken i Volvo är väldigt låg, särskilt i jämförelse med Veoneer.”

Se även: ”Volvos lastbilar ska bli fossilfria till 2040”

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. 

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Veoneer tillhandahåller Eyesight till Subarus säkerhetsbelönade bil

Läs hela nyheten >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder