Priser för medlemmar i Aktiespararna

Du som är medlem hos Aktiespararna eller Unga Aktiesparare handlar till förmånliga priser hos oss på Aktieinvest.

Öppna ett konto

Förmåner för dig som medlem

Du som är medlem i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare får:

  • 20 % rabatt på vanlig aktiehandel.
  • 25 % rabatt på vår spartjänst Andelsorder.
  • 50 % rabatt på dina värdepapperköp via månadssparande.
  • Gratis depå

Prisplan Stor och Liten med medlemsrabatt som pdf.

Läs mer om vilka förmåner och rabatter du som medlem har hos oss >

Handla aktier utan courtage

Du som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss kan handla aktier courtagefritt direkt på Stockholmsbörsen i vår internettjänst.

Börsorder på Stockholmsbörsen om totalt sparande < 60 000 kr Pris
Rörligt courtage 0 %
Lägsta courtage 0 kr

När du har över 60 000 kr i sparande hos oss eller du har gjort mer än 200 affärer gäller den prisplan du har valt för respektive depå.

Se fullständiga villkor för den courtagefria aktiehandeln >

Aktie- och fondhandel

Du kan handla aktier och fonder precis som vanligt hos oss. Då köper och säljer du själv i vår internettjänst eller över telefon med stöd från våra aktiemäklare.

Priserna nedan gäller from 26/9 2016 Liten Stor
Köp- och säljcourtage (internetorder) 0,12 % lägst 31 kr 0,04 % lägst 79 kr
Köp- och säljcourtage (telefonorder) 0,12 %, lägst 111 kr 0,04 %, lägst 111 kr
Enskilda fonder och fondportföljer 0 kr 0 kr

Prisplaner

Du kan välja att ha olika prisplaner på olika depåer. T.ex. ett ISK med prisplan Liten och en traditionell aktie- och fonddepå med prisplan Stor.

Liten

Prisplan Liten passar dig som sparar med mindre belopp. Köpcourtaget för köp upp till 25 833 kr blir 31 kr. En order på ett belopp över det blir till det rörliga courtaget 0,12 %.

Stor

Prisplan Stor är tänkt för dig som handlar för lite större belopp. För köporder upp till 197 500 kr betalar du 79 kr. Prisplan Stor får du med automatik om du inte valt annat.

Andelsorder

Med vår unika spartjänst Andelsorder kan du köpa aktier på belopp istället för antal. Detta tack vare att du kan köpa både aktier och fraktioner. Minsta belopp att handla för är 100 kr per bolag med Andelsorder.

Om fraktioner: När du sparar på belopp köper du en fraktion och får rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Aktieinvest är den enda nätmäklaren i Sverige som erbjuder fraktionshandel i svenska och internationella bolag.

Så här fungerar kurssättningen i Andelsorder >

Priserna nedan gäller from 26/9 2016 Courtage
Köp- och säljcourtage svenska aktier (internet) 15 kr + 0,75 %
Köp- och säljcourtage, utländska aktier (internet) 15 kr + 1,50 %
Köp- och säljcourtage, svenska aktier (telefon) 30 kr + 0,75 %
Köp- och säljcourtage, utländska aktier (telefon) 30 kr + 1,50 %

Vid order överstigande 100 000 kr i en enskild aktie utgår rörligt courtage för denna aktie om 0,375 % för den del av ordersumman som överstiger 100 000 kr.

Engångsorder via bankkonto i internettjänsten har samma pris som en order över telefon.

Värdepapper i annan valuta än SEK: Vid köp och försäljning av värdepapper som medför växling till eller från SEK uttages en avgift om 1 %.

Månadsspara

Du kan månadsspara i både aktier och fonder hos oss. På så vis genomförs dina köp per automatik varje månad och du slipper lägga tid på att hålla koll på olika aktiekurser.

Läs mer om att månadsspara här >

Priserna nedan gäller from 26/9 2016 Köpavgift
Månadssparande i aktier/sparboxar via autogiro 10 kr oavsett köpbelopp
Månadssparande i fonder/fondportföljer via autogiro 0 kr

Depå-/kontoavgifter

Som medlem i Aktiespararna betalar du inga avgifter för våra konton och depåer.

Depå-/kontotyp Avgift
Alla depåer/konton 0 kr

Priser för övriga tjänster

Vill du ha dina kontobesked per post, behöver du göra ett expressuttag eller vill du beställa en K4?

Du hittar vår prislista för övriga tjänster här >

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier och fraktioner?

När du månadssparar i aktier och fraktioner hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Vilken ordertyp ska jag välja?

Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av aktier mot Aktieinvests aktielager) eller Börsorder (att handla direkt mot börsen).

Det finns lägen då du tjänar på att välja det ena eller andra sättet.

Läs mer om de två ordertyperna här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.