Få din utdelning återinvesterad helt automatiskt

Att återinvestera din utdelning kan få stor effekt på ditt långsiktiga sparande. När du sparar hos oss blir det enkelt. Vi återinvesterar nämligen din utdelning automatiskt – och helt utan kostnad.

Eftersom du betalar 0 kronor i courtage går varje utdelad krona direkt till ditt sparande.

Börja spara i appen

Återinvesterade utdelningar

Handla enklare på börsen

Förutom att vi återinvesterar din utdelning automatiskt kan du även spara på börsen utifrån belopp istället för antal aktier.

Du väljer själv hur mycket du vill investera,  från 100 kronor per bolag – oavsett aktiekurs. Det gör att du kan spara i flera olika branscher och bolag redan från små belopp.

Tjänsten är unik i Sverige.

Så funkar det: Det som gör att du kan investera utifrån belopp är att du, förutom aktier, också kan köpa fraktioner. När du köper en fraktion får du rätt till värdet i den underliggande aktien.

Det är även fraktionshandeln som möjliggör automatisk återinvestering, eftersom din utdelning kan bli investerad i exakt så många fraktioner som pengarna räcker till.

Ladda ner appen & kom igång idag

Med vår populära app får du en överblick över ditt sparande. Starta ett automatiskt månadssparande eller investera enkelt i bolag utifrån belopp.

Hämta appen i App Store.
Ladda ned appen i Google Play.
Aktieinvest app

Välj en sparform som passar dig

Ikon för Aktieandelar

Handla för valfritt belopp

Vår tjänst Andelsorder gör det enkelt att handla på börsen – oavsett storlek på plånboken. Välj bara vilka bolag du vill investera i och för vilket belopp (från 100 kronor per bolag).

Ladda ner appen och testa

Välj en sparbox

Få hjälp att komma igång

Sätt enkelt upp ett månadssparande eller gör ett köp i någon av våra färdigpaketerade sparboxar.

Välj en sparbox i appen

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier och fraktioner?

När du månadssparar i aktier och fraktioner hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Vilken ordertyp ska jag välja?

Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av aktier mot Aktieinvests aktielager) eller Börsorder (att handla direkt mot börsen).

Det finns lägen då du tjänar på att välja det ena eller andra sättet.

Läs mer om de två ordertyperna här >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.