Kategori Jämställdhet, Sparande
I måndags släpptes årets AllBrightrapport. AllBrightrapporten listar alla bolag på small, mid och large cap på Stockholmsbörsen efter hur jämställda de är. Hur detta påverkar Framtidsfeministens sparbox kan du läsa mer i detta blogginlägg.

I måndags släpptes årets AllBrightrapport. AllBrightrapporten listar alla bolag på small, mid och large cap på Stockholmsbörsen efter hur jämställda de är. För att få hamna på Gröna Listan ska bolaget har minst 40/60-fördelning i högsta ledningen. Det är inte okej att ha 65 procent kvinnor eftersom det är mixen man vill åt.

Gröna listan

När jag sätter ihop Framtidsfeministens sparbox utgår jag från AllBrightrapporten. Jag kommer analysera hela denna vecka och den uppdaterade sparboxen kommer kommuniceras på måndag 18:e september.

Månadssparar du i Framtidsfeministens sparbox innebär det att nästa insättning kommer göras enligt den uppdaterade sparboxen.

Bra att veta är att inga av dina innehav kommer att säljas av. Vill du sälja av det/de bolagen som inte lägre ingår i sparboxen gör du det manuellt (ring, mejla eller chatta med Aktieinvests kundtjänst vid frågor).

Håll utkik på bloggen nu på måndag för att se Framtidsfeministens uppdaterade sparbox!

/Framtidsfeministen Twitter och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här.