Kategori Sparande

Självklart!

Det bästa jag vet med att driva företag är att man själv får välja vilka personer och företagssamarbetspartners som man verkligen gillar och kan omge sig med dessa genom att anställa dem eller börja samarbeta. Att anställa nya medarbetare är både roligt och intressant och att alliera sig med andra företag, konstellationer och organisationer vidgar vyerna på den annars lätt inskränkta direktörsnäthinnan.

Förutom att vi i veckan fått välkomna en ny medarbetare och har fler på gång in (Varmt och hjärtligt välkomna Erik, Fadia, Robin och Malin!) så har vi också kommit igång med ett nytt samarbete med podden Självklart. Förutom att det är ett av mina vanligaste uttryck så är podden riktigt jäkla bra. Den drivs av superkvinnorna Christina Stinelli och Mia Törnblom. Mia kanske är mest känd och har i många år föreläst om ämnen som självkänsla, ledarskap, mm. Christina är en av mina förebilder när det kommer till att våga var enkel och säga det självklara. Hennes filmer och syn på hur man ska agera som kollega och på arbetsplatser för att hitta arbetsglädjen brukar jag visa upp för kollegorna på Aktieinvest och inspireras av själv (särskilt i november och mars när vädret inte riktigt bidrar…).

Christina, Mia och vi på Aktieinvest brinner alla för att öka kvinnors självförtroende och sluta förminska bilden av manligt och kvinnligt med en massa förutfattade, och felaktiga meningar. Just det pratas det också mycket om i dagens poddavsnitt av Självklart.

Jag brukar själv prata en hel del om finansiellt självförtroende. Historiskt sätt har man ofta pratat om att kvinnor har sämre finansiellt självförtroende än män. Något som jag tror (bara min egen magkänsla) inte längre stämmer, jag tror nämligen att väldigt många män också känner att de kan för lite om ekonomi och sparande. Eventuellt är det bara mer ok och vanligt för kvinnor att erkänna det högt än för män.

Finansiellt självförtroende handlar om att lära sig lagom mycket för att själv ta hand om sina pengar och investeringar. Jag är ju en ivrig förespråkare för att lära sig saker allteftersom och inte alltid innan man påbörjar uppgiften eller nya jobbet. När det gäller aktiesparande är det till och med att föredra. De duktigaste investerarna jag känner säger själva att de lär sig nya saker varje dag. Också en bra inställning i denna digitala värld med nya affärsmodeller och företag. Just därför vill vi såklart hjälpa även podden Självklarts lyssnare igång med ett aktiesparande som kan få dem att komma igång och under sparresan öka sitt finansiella självförtroende.

Aktier är inte bara till för snajdiga snubbar i snabba bilar, som jag brukar säga. Aktiesparande är för alla som har en dröm att förverkliga där pengar kan bidra till att nå målet. Förutom alla våra enkla sparprodukter såsom Sparboxarna och Portföljspar så kommer det nu under hösten även att lanseras ännu fler sätt att lära sig mer på hos oss. Stay tuned…

Men det självklara söndagstipset är självklart att lyssna på Självklart. Den finns där poddar finns.

/Therese

PS. Snabblänk till podden:
På Acast.
På iTunes.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.