Kategori Jämställdhet, Sparande

Nu lanserar vi Sveriges första jämställda sparande!

Som du kanske har hört så lanserar Framtidsfeministen tillsammans med Aktieinvest en sparbox där du kan köpa samma bolag som jag har i min aktieportfölj till en låg kostnad. Att få göra jämställt sparande möjligt för fler är en dröm som jag har haft länge!

Själv köpte jag mina första jämställda bolag eftersom det inte fanns någon jämställdhetsfond. Nu, nästan två år senare, är statusen densamma vilket gör denna sparbox hos Aktieinvest historisk! Det är alltså det enda alternativet för dig som vill investera jämställt men som inte själv vill/orkar/kan välja ut jämställda bolag och köpa enskilda aktier. Hur bra är inte det?!

Automatisk återinvestering av utdelningen

En superbra grej med Aktieinvest är att de också återinvesterar (kostnadsfritt) all utdelning du får. Utdelningen är den vinst som bolaget ger tillbaka till dig som aktieägare och vilket bidrar mycket till din avkastning. Den historiska utdelningen i Framtidsfeministens sparbox har legat kring 3 procent.

Månadsspara

Mitt tips är att månadsspara. Då dras pengarna automatiskt via autogiro när lönen har kommit och du vet att sparandet blir av.

Gör så här för att månadsspara i Framtidsfeministens sparbox:

 1. Öppna depå på Aktieinvest
 2. Starta ett investeringssparkonto i depån för låg skatt och minimalt krångel med deklarationen
 3. Välj hur mycket du vill månadsspara i Framtidsfeministens sparbox
 4. Klart!

Vad kostar Sveriges första jämställda sparande?

Att månadsspara i Framtidsfeministens sparbox kostar 20 kr per månad oavsett köpbelopp (10 kr per månad om du är medlem i Aktiespararna eller Unga aktiesparare).

Inga depåavgifter, courtage eller liknande tillkommer när du månadssparar via autogiro. Mer om Aktieinvests senaste priser här.

Innehav i Framtidsfeministens sparbox

 • Atrium Ljungberg – Fastigheter, främst handel och kontor i storstäderna
 • Dedicare – Bemanning av sjuksköterskor, doktorer och socionomer
 • H & M – Mode till bra pris
 • NetEnt – Levererar premiumlösningar till onlinespel
 • Sectra – Effektiviserar sjukvård och avlyssningssäker
 • Sweco – Teknikkonsult som bygger morgondagens städer
 • Wihlborg Fastigheter – Kontor med mera, i Öresundsregionen
 • Xano Industri – Teknikföretag med tjänster för industrin

Till sparboxen

/Framtidsfeministen Twitter och Facebook

 

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.