Kategori Sparande

Nu kan du köpa Nintendo hos oss

Har du fastnat för den senaste Nintendospelet Pokémon Go? Spelet har blivit en succé i världen och släpptes i Sverige i juli.

Nintendo

Nu kan du handla Nintendo-aktien hos oss. Du kan till och med månadsspara direkt i aktien om du vill.

Kort om Nintendos nya spel

Pokémon Go släpptes den 6 juli i flera länder och hade samma dag hunnit laddas ner över en miljon gånger. Spelet är utvecklat av Googleägda Niantic, men ges ut av den japanska speljätten Nintendo.

Andelsorder – riskspridning i aktieandelar för mindre belopp 

Hos oss handlar du Nintendo via vår tjänst Andelsorder. Att handla aktier ska vara lika enkelt som att köpa mat via internet. Du väljer de aktier du vill köpa, anger hur mycket pengar du vill lägga i respektive aktie och godkänner sedan din köporder.
Minsta belopp att handla aktier för via Andelsorder är 100 kronor per aktie. Det gör att du för 700 kronor kan få riskspridning i sju olika aktier i en och samma order. Läs mer om andelsorder här!

Utländsk aktie

Nintendo är en utländsk aktie och det är ett annat courtage än om du handlar aktier på Stockholmsbörsen. Våra avgifter hittar du i vår prislista.

För att kunna garantera dig avslut oavsett ordersumma är villkoren för hur kurserna sätts anpassade till tjänsten. Här kan du läsa mer om kurssättningen vid andelsorder.

Månadsspara – sprid risken över tid

Månadsspara i aktier är ett enkelt sätt att spara långsiktigt och köpen blir av 12 gånger om året. Historiskt har det visat sig att placeringar över längre tid i aktier och fonder har utklassat andra mindre riskfyllda sparformer. Och sparar du till ett barn behöver det inte vara stora belopp som du sparar varje månad, avkastning över tid ger stor effekt. Vid månadssparande är det en fast köpavgift oberoende av storleken på sparbeloppet.
Oavsett hur du sparar till dina barns framtid är det viktigaste är att sparandet blir av. Läs mer om hur du kan spara till ett barn här!

Observera att ovanstående inte ska ses som investeringsråd utan enbart information om det du kan spara i hos oss. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.