Kategori Okategoriserade

Uppdatering kring Nasdaqs tekniska problem

Nasdaq har nu på morgonen (måndag) öppnat upp som vanligt efter fredagens tekniska problem.

Maxa börshösten

I fredags (1/11) hade Nasdaq tekniska problem och var tvungna att stänga börsen redan vid kl. 11.00. Ordinarie öppettid var till kl. 13.00. De försökte även förlänga handelsdagen till kl. 14.00, men efter en kort stund valde de att stänga börsen igen för dagen.

På grund av dessa tekniska problem valde Nasdaq att ta bort alla lagda order under fredagen, även tillsvidareorder (GTC) som lades före fredagen är borttagna. Enligt den information vi har fått från Nasdaq nu har de även tagit beslutet att makulera alla avslut genomförda efter kl. 13.00 på fredagen.

Notera att ovan enbart gäller handel på Nasdaq Stockholm och inte Spotlight och NGM där handeln fungerade som vanligt.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vårt mäklarbord på telefon 08-5065 1700.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.