Mina kvinnliga förebilder på Twitter
Oavsett om du vill bli aktieproffs, VD, fondförvaltare eller något annat tror jag det känns mycket mer uppnåeligt om man har förebilder som man kan relatera till.
Jag har många förebilder och mentorer som är både kvinnor och män men det är något speciellt med kvinnliga förebilder. Det känns enklare för mig att relatera till dem och många gånger ställs vi inför samma frågeställningar. Nedan tipsar jag om några kvinnor som inspirerar mig mycket och varför.
På Twitter är det okej att diskutera med vem som helst när som helst, med allt från börsVDar till ministrar. Här kan du knyta kontakter och diskutera det som ligger dig närmst om hjärtat.
Mitt tips: börja följ dina förebilder på Twitter och våga bjuda dem på kaffe/lunch och se vad som händer!
Therese Lundstedt – VD Aktieinvest
Utsedd till Framtidens kvinnliga ledare av Ledarna. En otroligt driven kvinna som brinner för sitt team och sina kunder.
Ödmjuk och en frisk fläkt med många innovativa idéer som utmanar finansbranschen.
Tove Zander– Verksamhetsansvarig på Unga Aktiesparare
Driver aktivt frågan ”Fler kvinnor till börsen” med Unga Aktiesparare och det börjar ge resultat! Tove förklarar också finanstermer på ett enkelt sätt i hennes ”Tankar med Tove”.
Tove inspirerar och sprider kunskap!
Charlotte Stjerngren – Chefredaktör & programledare EFN.se samt före detta analytiker
Coolaste kvinnan i rutan och mycket påläst. Programledare i #Börslunch där det diskuteras marknaden, börsen och bolag varje dag tillsammans med olika specialister. Vill du få bättre förståelse för marknaden är #Börslunch ett måste (finns även som podd)!
Elin Helander – Grundare av Money Mind och kognitionsvetare på appen Dreams
Elin är Sveriges egna svar på Daniel Kahneman som skrivit en av mina favoritböcker (Thinking Fast and Slow som beskriver hur hjärnan ibland lurar dig och vad du kan göra åt det). Elin är specialist på vad som får oss att vilja spara och hur man kan uppmuntra hjärnan att vilja när man egentligen inte vill. Följ hennes blogg för det senaste inom forskningen och för tips på hur du får koll på din hjärna och pengarna.
Elin släpper också boken Hjärnkoll i september som jag ser fram emot att läsa.
Carolina Neurath – Ekonomijournalist på SvD och författare
En av Sveriges främsta journalister som vågar sticka ut hakan och kritiskt granska. Hon har precis meddelat att hon byter till SVT så det kommer bli spännande att se vad som blir hennes nästa stora grej.
Isabella Löwengrip – Entreprenör
Isabella behöver ingen närmare presentation tror jag. Hon inspirerar till att följa din dröm och hur man får livet att gå ihop. Jag gillar också att hon inte ber om ursäkt för sig själv. Att hon också investerar i kvinnliga entreprenörer är så coolt.
Christina Engelen – Ordförande i Aktiespararna Västerås och grundare av ”Tjejer som gillar aktier” på Facebook
Christina är en stor förebild och inspirerar tusentals kvinnor varje dag. Hon modererar i Facebookgruppen med otrolig kunskap och stort tålamod. Inga frågor är för dumma. I juni har Christina ordnat en dagskryssning för kvinnor som jag starkt kan rekommendera (jag ska med!).
Mona Stenmark – Fondförvaltare Carnegies Tillväxtmarknadsfond
Mona är inte jätteaktiv på Twitter men hon är en förebild. Hon är en av få kvinnliga fondförvaltare och bereder väg för fler.
Maud Lindh – Ordförande i Aktiespararna Uppsala
En av de absolut mest erfarna aktiespararna på Twitter. Maud är öppen med vad hon köper och säljer för aktier så av Maud kan man inspireras och lära sig mycket. Maud verkar också för fler kvinnor till börsen och till Aktiespararna. Maud retweetar det bästa av det bästa så om det är någon du ska följa för att få intressant information är det Maud.
/Framtidsfeministen Twitter och Facebook
Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här.
Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.