Kategori Sparande

Match made in heaven

När jag och vår fantastiska ledningsgrupp började skissa på vår nya strategi och vision för drygt 2,5 år sedan enades vi snabbt om att vi behöver hitta bra samarbetsparters till Aktieinvest inom denna digitala och otroligt snabbrörliga värd som vi verkar inom.

När jag började gå igenom potentiella partners blev Collector Bank snabbt min favorit. Deras fokus på digitala tjänser, rak, enkel och tydlig kundkommunikation och innovativa approach lockade. Snabbt ordnades ett möte med dåvarande VD Lena Apler, numera styrelseordförande. Efter 30 minuter i en hotellobby var vi överens om att vi självklart skulle samarbeta. Att Lena dessutom är en naturkraft starkare än tornardo gjorde inte saken bättre. För mig var samarbetet en ”match made in heaven” redan då.

Collectors erfarenhet från att utveckla appar och deras tydliga kundfokus matchade väl med Aktieinvests fina renommé, långa erfarenhet från aktiehandel och egenbyggda system som tillåter andelshandel av aktier. Och idag föddes resultatet. En flicka på ca 12 cm, hon ska heta Spira och är en app för aktiehandel.

Ja, det finns massor av sparprodukter. Tro mig, jag vet. Men innan idag så fanns det faktiskt ingen app där du kan starta ett helautomastisk månadssparande från ditt vanliga bankkonto direkt in i aktier. Ja, riktiga aktier. Du får så många delar av en aktie som din sparpeng räcker till. I Spira sparar man i en färdig sparbox av svenska investmentbolag så Spira ger dig en bra riskspridning av bara farten. Allt som är fiffigt med Spira kan man läsa om på: www.spira.se Eller så hör du bara av dig till oss via Facebook, Twitter, mail eller telefon så berättar vi mer.

Fler behöver spara i aktier. Så är det bara. Och nu har vi lanserat ännu en digital tjänst som faktiskt kan möjliggöra detta. Spira är tänkt för en målgrupp som ännu inte är börsfrälsta, därav upplägget, placeringsvalen, enkelheten och automatiseringen. Billigast kommer man alltid undan om man gör alla val, analyser och trycker på köpknappen själv. Det är sedan gammalt. Men vill man ha hjälp på traven så kan man få det nu. Kostnaden är 25 kr per köp. Ingen förvaltningsavgift och kostnadsfri återinvestering. Ja, man betalar för enkelheten. Precis som inom så många andra branscher.

Jag är helt övertygad om att Spira kommer att nå ut till målgrupper som aldrig annars hade börjat aktiespara. Har jag rätt så har vi på Aktieinvest nått vår vision. Det här, mina vänner, är vad jag kallar en bra fredag.

/Therese

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.