Handla aktier courtagefritt

Du som har mindre än 60 000 kr* i sparande hos oss eller har gjort färre än 200 affärer kan handla aktier courtagefritt** direkt på Stockholmsbörsen.

Läs mer om vad som gäller vid courtagefri aktiehandel >

*Innefattar även historiskt sparande
**Gäller ej andelsorder

Kom igång med gratis aktiehandel på tre minuter

Steg ett öppna isk depå

Öppna ett konto

För att börja spara i aktier behöver du först öppna ett konto.

Öppna konto

Välj aktier

Sök eller filtrera fram en eller flera aktier att köpa, eller ta hjälp av Aktieinspo. Tänk på att courtagefritt endast gäller för börsorder på Stockholmbörsen (Nasdaq Stockholm).

Till Aktieinspo

Köp aktier

Sätt in pengar enkelt via Swish, en direktinsättning eller genom en Plusgiro-betalning.

Sätt in pengar

Vill du lära dig mer om aktier och fonder?

Vilket konto ska jag handla aktier och fonder i?

Du kan snabbt och enkelt komma igång med ditt sparande genom att öppna ett investeringssparkonto (ISK). När du väljer ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på depåns värde.

Frågor och svar

Du som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss kan handla aktier courtagefritt direkt på Stockholmsbörsen i vår internettjänst.

Dessutom tar vi inte ut något köp- och säljcourtage för fonder, men det kan tillkomma avgifter, till exempel en förvaltningsavgift, från fondbolaget.

Läs mer om våra priser >

Du kan handla courtagefritt på investeringssparkonton (ISK) och traditionella aktie- och fonddepåer hos oss.

Däremot gäller den courtagefria handeln inte på fonddepåer, IPS, samägda depåer/sparklubbar, kapitalförsäkringar och andra depåtyper.

Du kan handla aktier courtagefritt på Stockholmsbörsen (Nasdaq Stockholm – Large, Mid och Small Cap) hos oss.

Det totala värdet inkluderar både likvida medel och värdepapper som du har på depåer som omfattas av erbjudandet om courtagefri handel.

Eventuellt sparande på IPS, samägd depå/klubbdepå, Portföljspar, fonddepå eller Spira omfattas inte och påverkar inte heller det totala värdet för dig som kund.

När det totala värdet har nått gränsen på 60 000 kr så upphör rabatten att gälla och är då förbrukad. Det gäller oavsett om värdeutvecklingen på depåerna efter detta skulle utvecklas negativt och återigen hamna under gränsvärdet.

När du har över 60 000 kr i totalt sparande på dina investeringssparkonton (ISK) och traditionella depåer betalar du courtage enligt den prisplan som du har valt när du blev kund.

Det gäller oavsett om värdeutvecklingen på depåerna efter detta skulle utvecklas negativt och återigen hamna under 60 000 kr.

Läs mer om våra priser >

Ovanstående ska inte ses som rådgivning utan som information om värdepapper som finns i vårt sortiment. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.