We are the world

Vill du investera i flera olika länder utanför Sveriges gränser?

I sparboxen We are the world får du chansen att investera i världens till ytan sett fem största länder. På dessa marknader har vi valt ut de bolag som har högst börsvärde.

Köper du We are the world-boxen får du aktier i den brasilianska dryckestillverkaren Ambev, kanadensiska banken Royal Bank of Canada, smartphone- och datortillverkaren Apple från USA. Där ingår också Tencent som är ett kinesiskt multinationellt investmentbolag och Sberbank som är största banken i Ryssland och Östeuropa. En rejäl spridning på både marknader och inriktningar med andra ord.

Placeringsstrategi: Investera över hela världen.

Öppna ISK & börja spara

Börja spara på din depå

Sparboxens innehav:

  • Ambev
  • Apple
  • Royal Bank of Canada
  • Sberbank
  • Tencent

Sparboxens utveckling

We are the worlds 1 års utveckling

Här ser du utvecklingen av We are the world, 7 mars 2017 - 29 mars 2018. Vi har utgått från ett engångsköp till andelsorderkurs, den 7 mars och inkluderat avgiftsfria återinvesteringar av aktieutdelningar.

Kriterier: Bolagen med störst börsvärde i världens till ytan fem största länder.

Minsta köp i denna box: 500 kr

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Är du inte kund ännu?

Inga problem, du blir kund med BankID på bara några minuter.

Bli kund

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades den 12 april 2018.

We are the world sparbox

Hur utvecklades sparboxen första året?

Vilka aktier byttes ut vid 1-års revideringen?

Läs Mikaels blogginlägg >

Vill du välja till We are the world till ditt månadssparande?

Logga in & börja spara