Varför då, varför gör du på dette viset?

Gör inte ditt sparande mer komplicerat än det behöver vara, en sak är säker gällande aktiesparandet och det är att du aldrig kan bli fullärd.

 

Det finns ingen som kan absolut allt om aktier. Börja med att sänka dina krav på förkunskaper och bara sätt igång, tänk inte att du bara måste läsa lite mer, fundera lite till, eller tjäna lite mer pengar innan aktier är något för dig. Ta bort alla dina dåliga ursäkter och gå in med inställningen att du ska se till att fortsätta lära dig längst vägen och va ödmjuk inför att lära av andra, våga helt enkelt fråga om du inte förstår.

Aktieinspo är ett jättebra verktyg för att se hur andra har valt att spara, se vad det finns för olika strategier och tänka bakom sparandet. Om du läser igenom de olika strategierna kommer du inse att ingen är den andra lik och visst är det härligt! Det finns inga rätt och fel, det handlar bara om att välja ett sätt som man själv är trygg med. En strategi som gör att du kan sova gott om nätterna, sitta uppe i timmar för att diskutera och argumentera inför och en strategi som du alltid kan utveckla, förändra och fortsätta lära kring.

Min strategi är inte hemlig, jag utgår från Unga Aktiesparares fem gyllene regler:

  • Förstå vad man köper
  • Hålla sig informerad
  • Spara långsiktigt
  • Spara regelbundet

Ha bra riskspridning i sparandet. Det innebär att man ska investera i 10-15 olika bolag i 5-6 olika branscher, till exempel.

I mina innehav ser du en blandning av min läroprocess, där Alcadon plockats in efter att jag börjat lära mig teknisk analys (TA). BioGaia hamnade där för att en aktiekompis fick mig att förstå värdet av att lösa vardagsproblem för en stor massa. Fenix outdoor för att det är en del av min uppväxt och liv, det främjar ett, enligt mig, sunt och hållbart sätt att leva. Götenehus blev en del av min portfölj när jag efter att granskat hustillverkar då vi skulle bygga hus lärt mig massor om deras tänk och affärsmodell. Kinnevik arbetar i framkant med framtida teknologi och företag. Micro Systemation har jag hört pitchar om så många gånger att jag bara va tvungen att ha det i portföljen för att se hur det faktiskt kommer att gå. SkiStar är mitt liv, jag älskar skidåkning och svenska fjällen. SCA skapar produkten som sen genererar de otalet antal lådor jag får hem nu när nätshoppingen är mer självklar för mig än att gå i en fysisk butik. Industrivärlden har en Vd jag beundrar stort och ett operativt sätt att driva verksamheten som jag tror starkt på.

Det är mina argument, nu är det upp till dig att skapa dina argument för det sparande du väljer. Men glöm aldrig att våga fråga! Det finns hur mycket gratiskunskap som helst att tillgå!

Här hittar du min aktielista med mina favoritaktier!

/Tove Zander, Vd Unga Aktiesparare 

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
4 + 12 =
Lös det här enkla matteproblemet och ange svaret. Till exempel för 1+3, ange 4.

Bloggarkiv

december 2018