Thereses favoritaktier

Therese Lundstedt, VD för Aktieinvest och åker land och rike runt och pratar sparande.

Therese Lundstedt VD Aktieinvest

Hennes tips när det gäller sparande är framför allt:

  1. Spara! Spara så mycket du kan. Ju mer du sparar idag – desto längre tidshorisont får dina sparpengar på börsen, vilket gör att de har chansen att växa mer. Varje krona räknas.
  2. Risk är något fint. Risk hänger ihop med avkastning och avkastning vill vi ju alla ha. Minska risken genom att vara långsiktig och investera i flera bolag.
  3. Månadsspara alltid. På så sätt så blir ditt sparande av 12 gånger per år. Du kan strunta i toppar och bottnar på börsen och slipper bli smittad av psykologin kring börsen.
  4. Välj dina bolag med omsorg. Se till att du förstår verksamheten. Då vet du vad bolagen och aktien kan komma att påverkas av.
  5. Det är lätt att skjuta fram dagen för när man ska komma igång med sitt sparande. Som Alfons Åberg finns det hundratals ursäkter för att inte göra idag utan tänka att man ”ska bara”. Börja idag!

Thereses aktielista är ett urval av hennes sparande och ska inte ses som någon köprekommendation utan enbart som inspiration om bolag som finns att välja till sitt sparande.

*Therese är styrelseledamot i Climeon. 

AktieMånadssparaHandelHållbarhetspreferenser
Amazon Ja Andelsorder OK
Amazon.com, Inc. är ett av världens största nätbutiker som säljer olika varor via sin webbplats: cd-skivor, böcker, hemelektronik, leksaker, spel m.m.
Axfood Ja Andels- & Börsorder OK
Ett av Nordens största börsnoterade bolag inom dagligvaruhandeln. Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys och Hemköp.
Castellum Ja Andels- & Börsorder OK
Castellum är ett fastighetsbolag med fokus mot kommersiella fastigheter i Storgöteborg, Öresundsområdet, Storstockholm, Mälardalen och Östra Götaland.
Climeon B* Nej Börsorder
Climeons Heat Power-system omvandlar lågtempererad spillvärme, samt geotermisk värme, till ren elektricitet. Teknologin är applicerbar där det finns lågtempererad värme exempelvis vid cement- och ståltillverkning eller ombord på fartyg
Collector Ja Andels- & Börsorder OK
Collector är en digital nischbank som erbjuder finansieringslösningar för privat- och företagskunder.
Essity B Ja Andels- & Börsorder
Essity är ett globalt hygien- och hälsobolag. Essitys produkter är bl.a. toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektion samt avtorkningsprodukter och sensorteknik.
I.A.R. Systems Group Ja Andels- & Börsorder
I.A.R Systems är leverantör av mjukvara för programmering av processorer i inbyggda system. Mjukvaran används för att programmera chip som styr produkter inom till exempel industriautomation, medicinteknik, konsumentelektronik och fordonsindustrin.
Magnolia Bostad Ja Andels- & Börsorder
Magnolia Bostad utvecklar hyresrätter, bostadsrätter, hotell, student samt vårdboende i Sverige.
Modern Times Group B Ja Andels- & Börsorder OK
Modern Times Group är en internationell digital underhållningskoncern som ingår i Kinneviksfären och äger bland annat Viasat och därigenom TV3, Sportkanaler och Filmkanaler.
Paradox Interactive Nej Börsorder
Paradox Interactive är en spelutvecklare särskilt inriktade mot utveckling av strategiska spel. Exempel på spel som bolaget utvecklat inkluderar Cities, Skylines, Europa Universalis och Crusader Kings.
Sandvik Ja Andels- & Börsorder
Sandvik är en global verkstadskoncern inom gruv- och bergbrytning, metallbearbetning och materialteknik.
Sportamore Ja Andels- & Börsorder
Sportamore är ett bolag som säljer träningskläder, skor och accessoarer via e-handel. Deras vision är att erbjuda marknadens bredaste varumärkesportfölj, djupaste utbud samt kunna erbjuda bästa tänkbara service.
Storytel B Ja Andels- & Börsorder
Storytel är ett svenskt börsnoterat företag och bokförlag, vars affärsidé är att erbjuda tjänsten strömning över Internet för att lyssna på ljudböcker i mobilen.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  2. Välj dragningsdatum 
  3. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning. 

Står det "Data saknas" finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

 

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.