Vi söker en teknisk testare (QA Engineer)

Vill du vara med och bygga nästa generations IT-system och plattformar för värdepappershandel i en värld där Fintech-företagen spelar en allt mer central roll och där hållbara investeringar är i fokus? Har du förmågan att både höja blicken och samtidigt fokusera på komplexa problem? Drivs du av att hitta de bästa lösningarna tillsammans med andra utvecklare och tekniker i en miljö där samarbete och öppenhet värderas högt?

Om Aktieinvest
Aktieinvest är ett företag på en spännande förändringsresa och satsningen på att bli ett val för hållbart enkelt sparande pågår för fullt. Vi har en helt ny internettjänst för privatkunder och webbtjänster för partners på en modern teknikplattform och siktar nu på ytterligare vidareutveckling.

Som aktör inom bank och finansbranschen finns höga tillgänglighets-, prestanda- och säkerhetskrav att efterleva och förbättringsarbete sker konstant i våra tekniska plattformar.

IT-avdelningen som består av 11 anställda ansvarar för både utveckling och förvaltning/drift av både egenutvecklade system och standardprodukter i nära samarbete mellan alla discipliner samt våra beställare. Fokus är kvalitet, säkerhet och stabilitet.

Om rollen
I rollen som systemtestare samverkar du med de andra utvecklarna i teamet, produktägare och kravställare samt våra drift- och servertekniker för att skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för säkerställande av våra releaser.

Du ansvarar för alla testverktyg och tillhörande miljöer samt bestämmer vilka verktyg och metoder som ska användas för test och hur testprocesser ska vävas in i utvecklingen. Vi vill gärna utvecklas mot att jobba mer med automatiserade integrationstester och lastsimuleringar.

Våra tester sker gentemot databaser, apier, webb/mobila gränssnitt och externa integrationer. Det är dina samt teamets tester som tar oss framåt och möjliggör våra kunders sparmål och fortsatta förtroende för oss!

Vem är du?
Du har relevant utbildning med minst 5 års arbetslivserfarenhet från teknisk testning av system och behärskar dina verktyg till fullo. Du får gärna ha utvecklarbakgrund.

Du har arbetat med webbmiljöer och bakomliggande transaktionsintensiva och databasdrivna system med höga krav på tillgänglighet. Du är naturligt analytiskt lagd och är noggrann samtidigt som du också är kommunikativ och kan belysa risker från olika perspektiv.

Teknikområden som du behärskar:

  • Linux, Webbmiljöer och tillhörande protokoll
  • REST-baserade APIer och testverktyg
  • Selenium eller liknande verktyg
  • Teamcity, Subversion
  • Erfarenhet av Docker, Redis, Oracle/Postgres, Java är meriterande
  • Då kravställning och kommunikation inom och utom teamet sker på svenska är mycket hög kunskap i tal och skrift ett krav

Varför jobba hos oss?
Aktieinvest är ett litet bolag med god sammanhållning. Kulturen är prestigelös, flexibel och vänlig. Du får möjlighet att jobba varierat och påverka en produkt som gör skillnad för alla våra kunder som vill ha råd att förverkliga sina drömmar. Självklart vill vi också att du som anställd hos oss ska ha de bästa möjligheterna för eget sparande. Du blir därför automatisk medlem i Aktiespararna och får bra rabatter på våra egna produkter. Vi följer Unionens kollektivavtal och avtalade pensionsförmåner.

Start: Så snart som möjligt

Placering: Berzelii Park 9, Stockholm

Omfattning: Heltid

Vill du vara med på vår resa?
Skicka din ansökan, CV samt personligt brev till vår IT-chef Tommie Ulvöy senast den 30 september. Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstidens utgång. Har du frågor är du välkommen att kontakta Tommie via tommie.ulvoy@aktieinvest.se eller 070-957 19 38.

I samband med att du söker tjänsten samtycker du till att vi får behandla de personuppgifter du anger i din ansökan. Vi kommer att spara din ansökan under den tid som rekryteringsprocessen pågår samt ytterligare en tid framåt, som längst sex månader. Du har alltid rätt att få de uppgifter du delat med dig av raderade. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta mig, Tommie Ulvöy

tommie.ulvoy@aktieinvest.se

070-957 19 38