Vill du investera i flera olika länder runt om i världen?

I sparboxen ”We are the world” får du chansen att investera i världens till ytan sett fem största länder. På dessa marknader har vi valt ut de bolag som har högst börsvärde.

Om du köper ”We are the world”-boxen får du aktier i Alibaba som är ett kinesiskt online-handelsföretag, Ambev som är en brasiliansk dryckestillverkare, Gazprom som är en rysk global aktör inom olje- och gasindustrin, Microsoft som är ett globalt IT-bolag samt Royal Bank of Canada som är en kanadensisk bank. En rejäl spridning på både marknader och inriktningar med andra ord.

Placeringsstrategi: Investera över hela världen.

Sparboxens innehav:

Månadsspara i sparboxen

Logga in på din depå och börja månadsspara i sparboxen >

Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

ÖPPNA KONTO

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 13 mars 2017 – 26 februari 2021.

Graf för We are the World sparbox

We Are the World inkl. utdelningar  +63,73 %*

We Are the World exkl. utdelningar +49,11 %*

OMXS30GI +43,54 %

OMXS30 +26,04 %

USD/SEK -5,71 %

*Boxens utveckling redovisas i SEK, dvs de utländska aktiekurserna är valutajusterade. Valutakursförändringen påverkar därför utvecklingen av boxen som helhet.

(Källa: FactSet)

Kriterier: Bolagen med störst börsvärde i världens till ytan fem största länder.

Minsta köp i denna box: 500 kr

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades senast den 1 april 2020.

We are the world

Vill du börja månadsspara i sparboxen?

BÖRJA MÅNADSSPARA

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis
  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb
  • Spara till barn eller barnbarn
  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder