Utdelningsfavoriter by Hernhag

Med den här sparboxen kan du månadsspara automatiskt i utdelningsbolag som väljs ut av Marcus Hernhag.

Börja spara i den här boxen

Sparboxen innehåller aktier och fraktioner från svenska utdelningsbolag som väljs ut av Marcus Hernhag.

Placeringsstrategi: Svenska utdelningsaktier.

Kriterier: Sparboxen innehåller 9-12 svenska utdelningsaktier.

Aktierna väljs ut utifrån tre olika utdelningsstrategier från boken Den
enkla vägen bli rik på aktieutdelning av Marcus Hernhag.

De tre strategierna är:

 • Utdelningsmästarna: 2-4 utdelningsaktier som alltid höjer utdelningen.
 • Utdelningshöjarna: 3-4 utdelningsaktier med bra tillväxt.
 • Högutdelarna: 3-4 utdelningsaktier som har hög direktavkastning och/eller extra stabil intjäning.

Aktier på alla svenska börslistor kan ingå i urvalet, men minst två tredjedelar av sparboxens innehav ska vara noterade på Nasdaq Stockholm.

Värderingen av aktierna som ingår i sparboxen ska vid uppdateringen bedömas som relativt attraktiv av Marcus.

Sparboxen ses över två gånger per år, eller vid behov därutöver. Se den senaste revideringen av sparboxen här >

Du som har en sparbox får ett mail när revidering sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Typ Fördelning
AAK Konsument, stabil Utdelningshöjare 10 %
Axfood Konsument, stabil Högutdelare 10 %
Bahnhof Kommunikation Utdelningshöjare 10 %
BTS Industri Utdelningshöjare 10 %
Ework Group IT-konsulter Högutdelare 10 %
Lagercrantz Industri Utdelningshöjare 10 %
Latour B Finans Högutdelare 10 %
Hexagon Teknik Utdelningsmästare 10 %
Investor B Finans Högutdelare 10 %
Wihlborgs Fastigheter Utdelningsmästare 10 %

Hur har det gått för sparboxen?

I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Sparboxens utveckling mellan 15 mars 2022 – 30 april 2024

Utdelningsfavoriter by Hernhag inkl. utdelningar 14,77 %

OMXS30GI +33,15 %

Om Marcus Hernhag

Marcus Hernhag är en sparprofil och författare som älskar aktieutdelning. Han har bland annat skrivit boken Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning. Sedan flera år tillbaka arbetar han även som aktieskribent på Sveriges största privatekonomiska tidskrift Privata Affärer.

Marcus Hernhag

Hur mycket kostar det?

När du månadssparar i sparboxen är köpavgiften 20 kr per månadsköp. Om du är medlem i Aktiespararna är köpavgiften 10 kr. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i sparboxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en sparbox som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en sparbox >

Sparboxen lanserades den 15 mars 2022. Aktieinvest samarbetar med Marcus Hernhag vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att han erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar.

Minsta sparbelopp

500 kr.

Jämför priset

Här kan du enkelt jämföra avgiften för ett månadssparande i sparboxen med avgiften på andra produkter och tjänster.

Förväntat kapital (år )


   Andra sparboxar som kanske passar dig

   Dividend champions

   Dividend Champions

   En box med utdelningar i fokus. Här finns de sex amerikanska bolag som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions.

   Läs mer om sparboxen

   Svenska investmentbolag

   Svenska investmentbolag

   Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad Sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

   Läs mer om sparboxen

   Riskspridaren

   Riskspridaren

   Vill du inte lägga alla ägg i en korg? Välj Riskspridaren som innehåller bolagen med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.

   Läs mer om sparboxen

   Dyrgripar

   Dyrgripar

   Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste bolag i en box!

   Läs mer om sparboxen

   Vanliga frågor och svar

   Kan jag månadsspara i en sparbox?

   Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

   Kan jag spara i flera sparboxar?

   Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

   Vad är en sparbox?

   Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

   Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

   Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

   Du kommer då behöva göra ett aktivt val för att ta del av de uppdaterade innehaven i din sparbox. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven. De innehav som du har investerat i tidigare finns kvar på din depå och du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

   Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

   Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

   Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

   För fullständig prislista klicka här >

   Sparboxen lanserades den 15 mars 2022. Aktieinvest samarbetar med Marcus Hernhag vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att han erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar. Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.