Börja spara till ditt barn idag – ge trygghet om 18 år

Det enklaste sättet att månadsspara i aktier till ditt barn

Icon DiagramMånadsspara direkt i
aktier och fonder

Utdelningar
återinvesteras gratis

Prisvärt – det kostar
från 10 kr i månaden

Månadsspara i aktier till ditt barn

Ju tidigare du börjar spara till ditt barn, desto mer pengar blir det i slutändan. Startar du ett månadssparande i aktier idag kan insatsen vara på plats den dagen ditt barn flyttar hemifrån.

Istället för att spara pengar på ett bankkonto med nära 0 % i ränta kan du välja att spara i aktier. Då ger du sparpengarna en större chans att växa.

Så enkelt är det

Att sätta upp ett månadssparande i aktier till ditt barn är enkelt hos oss. Se vår trestegsguide med förslag på hur du kan sätta upp ett månadssparande till ditt barn och räkna på möjliga utfall i sparkalkylatorn.

Vi hjälper dig längs vägen!

Se hur mycket pengarna kan växa

Om du sparar 1900 kr i månaden i 18 år kan du göra ditt barn till miljonär. Räkna själv!

Totalt sparande

123 035 kr

10000 kr

10000 kr

10 år

9 %

*Stockholmsbörsen har i genomsnitt ökat med 8,73 % (OMXSPI) eller 12,80 % (OMXSGI) per år de senaste 16 åren, 2002-2018. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Så har vi räknat

Så har vi räknat

Sparkalkylatorn kan användas för att beräkna hur mycket pengar potentiellt kan komma att växa över tid.

I beräkningen ingår:

  • Startbelopp
  • Sparbelopp per månad
  • Spartid i år
  • Förväntad avkastning per år

Däremot har vi inte tagit hänsyn till inflation, skatteeffekter, valutakurser och avgifter i modellen. Beräkningen är därför en förenkling av verkligheten.

Spara till ditt barn – steg för steg

Öppna ett konto till barnet hos Aktieinvest

Öppna ett konto till barnet hos Aktieinvest. Du som förälder sköter sedan sparandet tills barnet fyller 18 år.

Spara pengarna på ett ISK

Investeringssparkontot (ISK) har blivit ett populärt konto att ha sparandet på oavsett om ägaren är ett barn eller en vuxen. En av fördelarna med ett ISK är att det är enkelt att deklarera.

Månadsspara i en sparbox

Det är enkelt att komma igång med att månadsspara i aktier med våra färdiga sparboxar. Lägg månadsdragningen i samband med löneutbetalningen så märker du knappt att du sparar varje månad.

Varför månadsspara i aktier?

  • Prisvärt – Det kostar bara 20 kr per köp (10 kr om du är medlem i Aktiespararna) oavsett hur mycket du sparar varje månad. Ju mer du sparar – ju billigare blir det! Du får även återinvestering av utdelningar gratis hos oss.
  • Riskspridning – Du kan sprida riskerna i både utländska och svenska aktier och behöver inte försöka pricka in marknaden.
  • Flexibelt – Du kan spara från 100 kr per aktie, vilket gör att du kan välja vilka aktier du vill månadsspara i, även dyra aktier.

 

BÖRJA SPARA TILL DITT BARN

Fler sätt att spara till ditt barn

Det finns fler alternativ för hur du kan spara till ditt barn. Läs mer om andra sätt att barnspara >

Ja, föräldrarna kan utse ombud som kan sköta barnets depå. För att utse ett ombud, fyll i en ombudsfullmakt och posta den till oss.

Det är enbart föräldrarna samt eventuella ombud som kan logga in på en minderårigs depå.

Föräldrarna samt ombudet får varsitt lösenord skickat per post när depån öppnas, men de kan även logga in med hjälp av BankID/Mobilt BankID.

Om föräldern eller ombudet redan har en depå hos Aktieinvest gäller samma inloggningsuppgifter som tidigare.

Om ytterligare en person ska få inloggningsrättigheter till depån kan föräldrarna fylla i en ombudsfullmakt.

Om det redan finns en depå i barnets namn gör du så här:

Insättning via Swish

För att sätta in pengar med hjälp av Swish så loggar du in på barnets depå i den nya internettjänsten och klickar på ”Mina sidor” och sedan ”Gör en insättning”. Pengarna ska finnas på depån omedelbart, efter att du följt stegen.

Det är bara föräldrar eller personer med ombudsfullmakt som har möjlighet att swisha pengar till barnets depå.

Insättning på vårt plusgiro med ditt OCR-nummer som referens

Varje depå har ett unikt OCR-nummer som du måste ange vid inbetalningen för att pengarna ska bokas in på depån. Du gör inbetalningen till Plusgiro 480 62 04-6 och anger OCR-numret för depån.

Depåns OCR-nummer hittar du under ”Mina sidor”, ”Gör en insättning” och sedan ”Plusgiro”.

Pengarna finns tillgängliga för köp om ca 2 bankdagar.

Känner man inte till barnets OCR-nummer eller har man inte tillgång till barnets depå kan ni göra en insättning på vårt Plusgiro utan OCR-nummer. Plusgironumret är 40 01 70- 7 och som meddelande anger ni barnets depånummer eller barnets personnummer.

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.