Kategori Okategoriserade

Aktieinvest först i Sverige med ett hållbart aktiesparande

28 februari 2018

Allt fler vill leva hållbart och göra aktiva val som bidrar till planeten idag och för framtiden. Fram till nu så har det dock varit svårt att också låta sparpengarna investeras hållbart. Nu är Aktieinvest första svenska sparinstitut att låta sina kunder själva se vilka bolag som är hållbara för att kunna göra aktiva val när det också gäller hållbara aktieinvesteringar.

– Jag är övertygad om att vi alla måste ta ansvar och göra hållbara val i vardagen. Sparandet är en självklar del av detta. Jag är otroligt stolt över att vi lanserar tjänster som gör att våra kunder nu kan investera med både hjärta och hjärna, säger Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.

Enligt WWF är ca 370 miljarder av vårt svenska sparkapital investerade i energirelaterade bolag främst inom kol, olja och gas. Hållbara fonder har funnits under många år men för dem som vill investera direkt i aktier har informationen varit alldeles för knapp. Aktieinvest ingår därför ett samarbete med Arabesque för att ge tillbaka makten till spararna.

– Mer än någonsin efterfrågar investerare större transparens kring de företag de investerar i. Därför kan verktyg som Arabesque S-Ray®, som kombinerar big data- och machine learning för att bedöma hållbarheten av bolag världen över, förändra marknaden. Sverige har länge varit världsledande inom hållbara investeringar och vårt samarbete med Aktieinvest markerar det senaste steget i att låta privatkunder använda verktyg som S-Ray® för att investera hållbart och genom sina värderingar, säger Georg Kell styrelseordförande i Arabesque och grundare av FNs Global Compact.

Arabesque är ett amerikanskt bolag som genom att analysera big data med hjälp av artificiell intelligens och machine learning hanterar datapunkter och information om börsbolagens hållbarhet. Datan från Arabesque visar tydligt att företag som fokuserar på hållbarhet också ger en bättre avkastning. Aktieinvests kunder kommer att själva kunna sortera bolag utifrån FN:s principer för Global Compact och så kallade ESG-data (Environmental, Social, Governance) som är branschspecifik. Kunderna kan även välja bort investeringar i bolag som exempelvis har samröre med tobak, alkohol, spel, kärnvapen, med flera.

– Vi vill göra aktiesparande enklare. Att presentera hållbarhetsdata på ett enkelt och digitalt sätt direkt mot kunden och vår nya Hållbarhetssparbox baserad på data från Arabesque är två sätt att göra sparvärlden modernare och mer kundvänlig, säger Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.

För mer information se Hållbarhet eller vänligen kontakta:

Mikael Näslund
vd Aktieinvest
[email protected]
070-957 17 75

Maria Mähl
Arabesque Sverige
[email protected]
+1 (917) 846-4650

Här kan du läsa mer om hållbart sparande hos Aktieinvest >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.