Kategori Okategoriserade

Aktieinvest aktieinspirerar på nytt sätt

21 maj 2018

God riskspridning är en av de viktigaste tumreglerna när det kommer till aktiesparande. Det allmänna rådet är att investera i 10-15 bolag för att så sätt minska risken för sparpengarna. Trots detta äger det svenska folket bara aktier i ca 2 bolag i snitt.

Aktieinvest vill nu inspirera till bättre riskspridning och samtidigt avdramatisera aktier som sparform för att få fler att få upp ögonen för aktiesparande.

– Finansbranschen har i åratal försökt göra direktägande i aktier till något svårt och krångligt för att istället kunna tjäna pengar på spararnas okunskap genom att sälja sammansatta fonder, fond-i-fondlösningar, strukturerade produkter och annat som kostar skjortan, säger Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.

Aktieinvest lanserar nu Aktieinspo i form av 16 olika listor över bolag som de flesta möter i sin vardag men inte förstår att man också kan investera i. Bland listorna återfinns de mer lekfulla listorna ”Fredagsmys”, ”Fashionista” och ”Hemmafix” och bland de mer trendkänsliga listorna hittar man ”Gaming”, ”Ny energi” och ”Internet of Things”.

– Att investera i bolag man förstår sig på och trender man tror på är ett bra tips när det kommer till aktiesparande, säger Therese Lundstedt. Alla sätt är bra när det kommer till att få fler att få upp ögonen för aktiesparande.

Bland inspirationslistorna hittas även urval av aktier från aktieportföljerna från Unga Aktiesparares VD Tove Zander, Aktiespararnas VD Joacim Olsson och Aktieinvests egna VD Therese Lundstedt.  Aktieinvest är nog med att påpeka att inga av bolagen på dessa listor ska ses som köprekommendationer utan endast som inspiration kring nya bolag och branscher.

Aktieinvest erbjuder även som enda sparinstitut i Sverige möjligheten att handla andelar av aktier, även detta för att kunna möjliggöra en bättre riskspridning och ett regelbundet sparande direkt i aktier.

För mer information se Aktieinspo.

Här kan du läsa mer om Aktieinspo hos Aktieinvest >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.