Head of Data & Analytics

Är du en erfaren dataanalytiker som brinner för att skapa förhöjda kundupplevelser genom datadrivna insikter? Då är det kanske dig vi söker efter!

Aktieinvest erbjuder aktie- och fondhandel online för privatpersoner och vi fokuserar på att göra sparande enkelt och tillgängligt samtidigt som vi vill att våra 60 000 kunder ska göra medvetna investeringsval.

Vi är på en spännande förändringsresa till följd av kundernas ökade förväntningar och förändrade köpbeteenden. Det ställer höga krav på vår marknadsnärvaro, ett attraktivt kunderbjudande och en kundupplevelse som överträffar kundernas förväntningar.

Aktieinvests ambition är att ha en kunddriven utveckling av verksamheten, vilket vi nu vill utveckla ytterligare. Utifrån en ökad kunskap om våra kunders behov och kunskapen om hur våra befintliga och potentiella kunder upplever och interagerar med Aktieinvest, vill vi förbättra kundupplevelsen och därigenom driva lojalitet och lönsamhet.

Nu söker vi en person som proaktivt kan bidra till denna utveckling i rollen som Head of Data & Analytics.

Om rollen                                                          

Som Head of Data & Analytics kommer du spela en central roll i att utveckla ett mer datadrivet arbetssätt inom Aktieinvest. Det handlar om att, med hjälp av data och analys, möjliggöra mer insiktsbaserade beslut samt en mer relevant, effektiv och säljdrivande kommunikation i alla kanaler.

Du kommer ansvara för att ta fram beslutsstöd för intressenter inom hela organisationen, både på ad hoc-basis och av mer strategisk karaktär. Med utgångspunkt i en god affärsförståelse arbetar du med data i olika verktyg och källsystem samt levererar visualiseringar och insikter som du också förankrar i organisationen. 

Ett viktigt fokusområde är utvecklingen av ett mer datadrivet arbetssätt inom marknad och försäljning. Din kunskap om hur data och analys kan användas för att optimera digital marknadsföring blir central för vår framgång på detta område.

Du kommer vara involverad i arbetet med att implementera en modern martech-struktur samt att säkra relevanta dataflöden mellan olika system. Du kommer ha det övergripande ansvaret för datainsamling och kvalitetssäkring av data i digitala kanaler och ha ett nära samarbete med IT-avdelningen för framtida utveckling av Aktieinvests data warehouse.

Om dig

Vi söker en person som trivs i förändringsprocesser. Du är uthållig, arbetar systematiskt och har en förmåga att se både helheten och detaljer. Du har en stark tilltro till att ett datadrivet arbetssätt kan öka företagets effektivitet och lönsamhet och du har erfarenheter som bekräftar detta. Affärsförståelse är kritiskt och du delar vår syn på att all relevant analys utgår ifrån frågeställningar som är relevanta för att driva affären.  

Aktieinvest arbetar i nuläget med Google Analytics och Data Studio för analys av digitala kanaler och med Tableau för analys av kunddata. Ansvaret för datainsamling gör det nödvändigt att ha kunskaper i Google Tag Manager. Framöver ser vi även ett ökat behov av tester (A/B-tester och användartester) för optimering av digitala kanaler, så erfarenheter på detta område är meriterande.

Du har en akademisk examen och minst några års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom e-handel eller finansiell verksamhet med betydande närvaro och försäljning i digitala kanaler. Om du kan bidra med erfarenheter från flera olika branscher så är det ett plus.

Som Head of Data & Analytics ingår du i marknadsavdelningen, men har ett nära samarbete med IT, kundservice och andra avdelningar inom företaget. Prestigelöshet och en god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper när vi tillsammans arbetar för att utveckla vårt arbetssätt och stärka interna samarbeten.

Vad vi erbjuder 

På bolaget arbetar idag 40 passionerade medarbetare som alla vill förändra finansbranschen och hjälpa fler till ett bättre sparande så att de har råd med sina drömmar. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler vid Berzelii Park med Stockholms bästa utsikt och lunchterrass, men det är inget hinder att arbeta på distans någon dag i veckan.

Som litet bolag finns det få hierarkier och politik att ta hänsyn till. Stor ansvarskänsla, genuint engagemang och relevant erfarenhet är därför en viktig komponent hos alla medarbetare.

Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt löne- och bonusprogram, generöst friskvårdsbidrag, massagemöjlighet på arbetstid, samt flertalet personalevents.

Vi har en stark ägare i form av Pareto Securities AB sedan ca ett år tillbaka som vi samarbetar nära med.

Om tjänsten

Anställningen avser en tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning. Start så snart som möjligt.

Vill du vara med på vår resa?

Så söker du

Skicka in din ansökan, CV samt personligt brev till Lisa Tingwall, CMO, senast den 30 juni. Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten sker så snart som möjligt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Lisa Tingwall via lisa.tingwall@aktieinvest.se eller 073-620 28 35.

I samband med att du söker tjänsten samtycker du till att vi får behandla de personuppgifter du anger i din ansökan. Vi kommer att spara din ansökan under den tid som rekryteringsprocessen pågår samt ytterligare en tid framåt, som längst sex månader. Du har alltid rätt att få de uppgifter du delat med dig av raderade. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Lisa Tingwall, CMO på Aktieinvest:

lisa.tingwall@aktieinvest.se
+46 73-620 28 35