Månadsspara i 6 av världens dyraste bolag

Sparboxen Dyrgripar består av bolag som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. I sparboxen hittar du bland annat Lindt, en schweizisk chokladtillverkare, modehuset Hermès och finansgurun Warren Buffetts bolag Berkshire Hathaway.

  • Månadsspara direkt i lyxbolag
  • Du slipper förvaltningsavgifter
  • Få utdelningar återinvesterade gratis

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

Dyra aktier

Sparboxens utveckling: +75,06 %

Grafen räknar inte med avgifterna för ett sparande i sparboxen.

Sparboxens utveckling, 13 mars 2020 – 31 oktober 2023:

Dyrgripar exkl. utdelningar +75,06 %

OMXS30 +50,81 %

*Boxens utveckling redovisas i SEK, dvs de utländska aktiekurserna är valutajusterade. Valutakursförändringen påverkar därför utvecklingen av boxen som helhet.

Hur mycket kan du spara ihop?

Vad sparar du till – boende, bil, resa, ekonomisk frihet eller kanske din första miljon? Oavsett vad du drömmer om kan ett månadssparande i aktier hjälpa dig på vägen.

Här kan du enkelt räkna på hur mycket du behöver spara varje månad för att nå ditt mål.

Kom igång

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

Dyrgripar

Om sparboxen

Placeringsstrategi: Sparboxen innehåller de bolag med högst aktiekurs i vårt sortiment för Andelsorder.

Kriterier: Sparboxen innehåller de bolag med högst aktiekurs i Aktieinvests sortiment för Andelsorder.

  1. Portföljen skall spegla de aktier med högst aktiekurs i aktier som ingår i Andelsorder.
  2. Portföljen skall innehålla de sex bolag som har högst aktiekurs i svenska kronor i Andelsorder.
  3. Aktieinvest bibehåller rättigheten att byta ut aktien med högst aktiekurs mot en annan aktie med lägre aktiekurs i samma bolag.

En revidering görs varje år. Läs om den senaste revideringen av sparboxen. Om innehaven ändras kommer dina eventuella månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Börja månadsspara

Läs mer om sparboxen >

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Fördelning
A.P. Møller – Mærsk B Industri 16,7 %
Berkshire Hathaway Inc A Finans 16,7 %
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG Konsument 16,7 %
Hermes International SCA Konsument, cyklisk 16,6 %
Köbenhavns Lufthavne Industri 16,7 %
LVMH Konsument, cyklisk 16,6 %

Det är enkelt att komma igång!

Steg ett öppna isk depå

Öppna ett ISK

För att börja månadsspara i sparboxen behöver du först öppna ett konto. Det tar bara tre minuter – och är helt gratis!

Öppna ett ISK

Sparboxen Dyrgripar

Starta ditt månadssparande i sparboxen Dyrgripar. Det gör du genom att välja sparboxen i inloggat läge när du öppnat ett konto.

Välj sparboxen

Starta ditt sparande

Välj hur mycket du vill spara varje månad och vilket datum dragningen ska ske.

Börja månadsspara

Månadsspara i en sparbox

Varför månadsspara i en sparbox?

En sparbox är ett urval av aktier utifrån en viss investeringsstrategi. Du kan göra en engångsinvestering i en sparbox, eller sätta upp ett månadssparande. I sparboxen blir du, till skillnad från en fond, direkt investerad i aktier och fraktioner och du slipper förvaltningsavgifter.

Enkelt – När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Det är enkelt att sätta upp ett månadssparande i sparboxarna, med start från 500 kr/månad.

Större chans till avkastning – Istället för att spara pengar på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta kan du månadsspara direkt i bolag som intresserar dig. Då ger du pengarna en större chans att växa. Hos oss får du även gratis återinvestering av utdelningar.

Prisvärt – Du slipper förvaltningsavgifter och betalar bara en fast månadskostnad på 20 kr/månad oavsett hur mycket du sparar i boxen. Ju mer du sparar, desto billigare blir det!

Börja månadsspara

Inspiration: hur köper man dyra aktier?

Vissa bolag kostar tusentals kronor per aktie. Hur gör man om man hittar ett intressant men dyrt bolag som inte ryms i budgeten?

Läs mer om hur man köper dyra aktier

Andra populära sparboxar

Svenska investmentbolag

Svenska investmentbolag

Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad Sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

Läs mer om sparboxen

Hållbarhetsboxen

Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Läs mer om sparboxen

Framtidsfeministens sparbox

Framtidsfeministens sparbox

Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

Läs mer om sparboxen

Hälsovård

Spara i aktier med fokus på läkemedel, vård och omsorg. Sparboxen Hälsovård består av de fem svenska bolagen med störst börsvärde inom hälsovårdssektorn.

Läs mer om sparboxen

Vanliga frågor och svar

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Se instruktionsfilm om hur du startar ett månadssparande i en sparbox >>

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

Du kommer då behöva göra ett aktivt val för att ta del av de uppdaterade innehaven i din sparbox. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven. De innehav som du har investerat i tidigare finns kvar på din depå och du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

För fullständig prislista klicka här >

Sparboxen sågs senast över den 13 april 2023.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.