Månadsspara automatiskt i investmentbolag

Du kan snabbt och enkelt börja månadsspara i investmentbolag med sparboxen Svenska investmentbolag.

  • Månadsspara direkt i investmentbolag
  • Endast 20 kr/mån oavsett sparbelopp
  • Utdelningar återinvesteras gratis

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

Månadsspara direkt i investmentbolag

Månadsspara i sparboxen Svenska investmentbolag

Du kan automatiskt månadsspara i aktier och fraktioner med sparboxen Svenska investmentbolag. Den innehåller investmentbolagen som har högst börsvärde på Stockholmsbörsen. Därmed får du riskspridning redan från första köpet.

När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt. På så vis har du ett stabilt sparande som till stor del sköter sig självt.

Börja månadsspara

Läs mer om sparboxen >

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Fördelning
Industrivärden A Finans 20 %
Investor B Finans 20 %
Kinnevik B Finans 20 %
Latour B Finans 20 %
Lundbergföretagen B Finans 20 %

Sparboxen sågs senast över den 13 april 2023.

Sparboxens utveckling

I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Sparboxens utveckling, 12 december 2019 – 31 oktober 2023:

Svenska investmentbolag exkl. utdelning +20,05 %

OMXS30 +18,06 %

Starta ditt sparande i tre enkla steg

Öppna ett konto

För att börja månadsspara i sparboxen Svenska investmentbolag behöver du först öppna en depå hos oss. Det tar max tre minuter!

Bli kund hos oss

Förbered ditt autogiro

Nästa steg är att koppla ett bankkonto till din depå. På så vis kan köpen genomföras med autogiro varje månad.

Lägg till bankkonto

Starta ditt sparande

Välj hur mycket du vill spara varje månad och vilket datum dragningen ska ske. Sedan är du igång!

Börja månadsspara

Så mycket pengar kan det bli

Genom att månadsspara direkt i aktiebolag har du högre chans till avkastning. Dessutom kan du skapa en ränta på ränta-effekt genom att återinvestera dina utdelningar.

Här kan du enkelt räkna på hur mycket du kan spara ihop.

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

Månadsspara i aktier med sparboxen Svenska investmentbolag

Varför månadsspara i en sparbox?

Prisvärt – Det kostar bara 20 kr/köp oavsett hur mycket du sparar varje månad. Ju mer du sparar, desto billigare blir det!

Enkelt – När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Du kan även göra engångsköp i sparboxen, om du vill.

Återinvesterade utdelningar – Du kan välja att få dina utdelningar återinvesterade utan kostnad hos oss. Därmed kan du enkelt skapa en ränta på ränta-effekt med ditt sparande.

Börja månadsspara

Analys av investmentbolagen

Hur går det egentligen för investmentbolagen? Vi har frågat Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities, som delar med sig av sin syn på investmentbolagen.

Se intervjun och ta del av:

  • Investmentbolagen som är intressanta just nu
  • Bolagen som handlas till rabatt

Ta del av analysen

Andra sparboxar som kanske passar dig

The Magic Box

The Magic Box

Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

Läs mer om sparboxen

Dyrgripar

Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste bolag i en box!

Läs mer om sparboxen

Hälsovård

Vill du spara i bolag som arbetar för att främja hälsa och välmående? Nu kan du spara i de fem största svenska bolagen inom hälsovårdssektorn!

Läs mer om sparboxen

Hållbarhetsboxen

Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Läs mer om sparboxen

Vanliga frågor och svar

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Se instruktionsfilm om hur du startar ett månadssparande i en sparbox >>

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration.

Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån dess sparplan. Sparboxarna revideras en gång om året.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

Dina redan inköpta aktier ligger kvar på din depå och dina kommande köp blir i den nya sammansättningen i sparboxen. Vill du sälja de aktier som inte längre ingår kan du göra det via internettjänsten eller via telefon hos våra mäklare.

Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

För fullständig prislista klicka här >

Sparboxen sågs senast över den 13 april 2023.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.