Månadsspara jämställt

Ta rygg på Framtidsfeministens sparbox som innehåller noga utvalda bolag som är jämställda, ger utdelningar och är lönsamma.

  • Från 10 kr/mån oavsett sparbelopp
  • Månadsspara direkt i aktier
  • Utdelningar återinvesteras gratis

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

Framtidsfeministen Sandra Bourbon

Kom igång med ditt jämställda sparande i tre enkla steg

Steg ett öppna isk depå

Öppna en ISK-depå

Öppna först en depå hos oss, t.ex. en ISK-depå. Det tar bara tre minuter – och är helt gratis!

Öppna depå

Framtidsfeministens sparbox

Starta ditt månadssparande i Framtidsfeministens sparbox.

Välj sparboxen

Starta ditt sparande

Välj hur mycket du vill månadsspara varje månad och vilket datum dragningen ska ske.

Börja månadsspara

Framtidsfeministens sparbox

Framtidsfeministens sparbox

Framtidsfeministen, Sandra Bourbon, tror på och brinner för en ekonomiskt jämställd framtid.

Hon har under flera år investerat i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att jämställda bolag är mer lönsamma och därmed också är en bättre investering. Utifrån stiftelsen Allbrights lista över börsbolags jämställdhet inom högsta ledningen väljer Framtidsfeministen vilka bolag hon investerar inom. Nu kan du ta rygg på henne och investera i samma bolag vid ett tillfälle eller varje månad genom att välja Framtidsfeministens sparbox.

Vill du börja månadsspara i sparboxen?

Kom igång

Sparboxen och dess utveckling

Framtidsfeministen Sandra Bourbon

Foto: Hedda Nilsson

Om Framtidsfeministens sparbox

Placeringsstrategi: Jämställda bolag.

Sparboxens innehav:

Läs om den senaste ändringen i sparboxen här >

Utveckling

Framtidsfeministens sparbox inkl. utdelningar +114,94 %

Framtidsfeministens sparbox exkl. utdelningar +86,31 %

OMXS30GI +70,96 %

OMXS30 +47,76 %

(Källa: FactSet financial data and analytics)

Kriterier: Till Framtidsfeministens sparbox väljs bolag ut som har en jämställd ledning. Datat som används kommer från Allbrightrapporten.

Bolaget ska ha minst 40/60-fördelning kvinnor/män i högsta ledningen när de väljs in i sparboxen. De kickas ut om de understiger 30/70-fördelning i högsta ledningen. Framtidsfeministen ansvarar för urvalet av innehaven och använder jämställdhetsdata från Allbright. Sparboxen ses över varje halvår.

Om innehaven ändras kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Minsta köp i denna box: 500 kronor.

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Aktieinvest samarbetar med Framtidsfeministen avseende sammanställning av denna sparbox. Det innebär att Framtidsfeministen erhåller procentuell ersättning baserad på volymen som sparboxen genererar.

Sparboxen reviderades senast den 24 november 2021.

Så kommer du igång med månadssparandet

Logga in och börja månadsspara i sparboxen >

Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

Bli kund

Vanliga frågor och svar

Hur startar jag ett månadssparande?

Du startar enkelt ett månadssparande på internettjänsten.

Egenvalda värdepapper

Börja med att söka på det värdepapper du önskar ha i ditt månadssparande i sökrutan längst upp på höger sida. Klicka sedan på ”Köp/sälj” knappen och välj ”Lägg i Månadsspara”. Efter att du har valt alla värdepapper du vill spara i klickar du på ”Köpkorgen” och väljer ”starta månadssparande”. Skriv in det totala beloppet samt fördelningen. Därefter väljer du vilken depå som du vill spara på.
Välj därefter bankkonto och dragningsdatum samt bocka i att du godkänt och tagit del av medgivandet för Autogiro. Klicka sedan på ”Börja månadsspara” och slutför genom att klicka på ”Godkänn månadssparandet”.

Finns inget bankkonto inlagt på din depå behöver du först registrera ett nytt bankkonto innan du kan lägga upp ditt nya månadssparande. Du klickar på ”Mina sidor” och ”Mina bankkonton”. Där kan du registrera ditt bankkonto.

Du kan också fylla i en blankett för att starta ett månadssparande. Blanketten hittar du här!.

Instruktionsfilm för hur du sätter upp ett månadssparande i aktier och fonder >>

Sparbox

För att lägga upp ett månadssparande i någon av våra sparboxar klickar du på ”Handla” och väljer därefter ” Månadsspara i en sparbox”. Välj först vilken box du vill månadsspara i samt hur mycket du vill månadsspara varje månad. Välj sedan vilken depå du vill spara på och klicka på det bankkonto som pengarna ska dras ifrån samt vilket datum dragningen ska ske. Slutligen bockar du i att du godkänner medgivandet för Autogiro sam klickar på ”Börja månadsspara”.

Du kan även ringa in till kundservice för att få hjälp med att lägga upp ett månadssparande i en sparbox.

Instruktionsfilm om hur du sätter upp ett månadssparande i en sparbox >>

Portföljspar

För att kunna lägga upp ett månadssparande i en färdig portfölj behöver du ha en speciell depåtyp som kallas Portföljspar.

Har du inte det börjar du med att öppna en sådan depå. Det gör du enklast genom att klicka på ”Mina sidor” och ”Öppna ny”. Den finns vid ”Mina depåer”.

När du har öppnat en ny depå av depåtypen Portföljspar klickar du på ”Handla” och sedan ” Månadsspara i Portföljspar”. Här väljer du först hur mycket du vill månadsspara varje månad. Klicka sedan på den depå du vill månadsspara på samt klicka på det bankkonto som pengarna ska dras ifrån.
Välj sedan datum då dragningen ska ske varje månad samt bocka i att du godkänner medgivandet för Autogiro.

Slutligen klickar du på ”Starta månadssparande”

Du kan även ringa till kundservice för att få hjälp med att lägga upp ett månadssparande i en portfölj.

Instruktionsfilm för hur du sätter upp ett månadssparande i en portfölj >>

Vad kostar det att spara i en sparbox?

Du betalar 20 kr i fast köpavgift vid månadssparande i Hållbarhetsboxen, oavsett sparbelopp. Om du är medlem i Aktiespararna kostar det 10 kr. Du kan även göra engångsköp i sparboxen. Då gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder. Det gäller även om du vill sälja en eller flera aktier i en sparboxen.

Minsta sparbelopp är 500 kr.

Du hittar mer information om våra priser här >

Vad är fördelarna med att månadsspara i en sparbox?

När du månadssparar i aktier eller fonder hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på sparandet och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta.

Läs mer om månadssparande >

Vad händer med mitt månadssparande om en aktie byts ut i sparboxen?

Om en eller flera aktier byts ut i sparboxen blir dina kommande köp enligt den nya sammansättningen i sparboxen. Aktierna som du har köpt tidigare ligger kvar på din depå. Om du vill sälja de aktier som inte längre ingår i sparboxen kan du göra det via vår internettjänst eller genom att ringa oss på tel. 08-5065 1700.

Läs mer om hur våra sparboxar funkar >

Har ni någon insättningsgaranti?

För dina pengar och värdepapper gäller statens investerarskydd enligt lagen (1999:158) om investerarskydd. För mer information om vilket skydd du har för dina pengar på en depå hos oss, läs mer här >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.