Månadsspara i jämställda bolag

Enligt forskningen är jämställda bolag mer lönsamma. Med sparboxen Framtidsfeministen kommer du enkelt igång med ditt jämställda sparande.

  • Månadsspara automatiskt i jämställda bolag
  • Få utdelningar återinvesterade gratis
  • Endast 20 kr/mån oavsett sparbelopp

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

Foto: Hedda Nilsson

Hur har det gått för sparboxen?

Sparboxens utveckling mellan 2 mars 2017 – 31 oktober 2023

Framtidsfeministens sparbox exkl. utdelningar +16,74 %

OMXS30 +31,33 %

I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Grafen räknar inte med avgifterna för ett sparande i sparboxen.

Hur mycket kan du spara ihop?

Vad sparar du till – en lägenhet, en bil eller kanske en resa? Eller vill du kanske spara ihop till din första miljon? Oavsett vad du drömmer om kan ett månadssparande i aktier hjälpa dig på vägen.

Här kan du se hur lång tid det skulle ta för dig att uppnå dina drömmar.

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

Framtidsfeministens sparbox

Om sparboxen

Utifrån stiftelsen Allbrights lista över börsbolags jämställdhet inom högsta ledningen väljer Framtidsfeministen vilka bolag hon investerar inom. Nu kan du ta rygg på henne och investera i samma bolag vid ett tillfälle eller varje månad genom att välja Framtidsfeministens sparbox.

Placeringsstrategi: Jämställda bolag.

Kriterier: Till Framtidsfeministens sparbox väljs bolag ut som har en jämställd ledning. Datat som används kommer från Allbrightrapporten.

Bolaget ska ha minst 40/60-fördelning kvinnor/män i högsta ledningen när de väljs in i sparboxen. De kickas ut om de understiger 30/70-fördelning i högsta ledningen. Framtidsfeministen ansvarar för urvalet av innehaven och använder jämställdhetsdata från Allbright. Sparboxen ses över varje halvår. Läs om den senaste revideringen av sparboxen här >

Om innehaven ändras kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Om samarbetet:

Aktieinvest samarbetar med Sandra Bourbon vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att hon erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar.

Börja månadsspara

Läs mer om sparboxen >

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Fördelning
Arjo B Konsument, stabil 12,5 %
Avanza Bank Holding Finans 12,5 %
Axfood Konsument, stabil 12,5 %
BioGaia Hälsovård 12,5 %
Ework Group IT-konsulter 12,5 %
Sandvik Industri 12,5 %
Sweco B Industri 12,5 %
Wihlborgs Fastigheter 12,5 %

Sparboxen reviderades senast den 24 oktober 2023.

Om Sandra Bourbon

Sandra Bourbon är en sparprofil och författare som under flera år investerat i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att jämställda bolag är mer lönsamma och därmed också är en bättre investering. Hon har även skrivit boken Frihetsmaskinen.

framtidsfeministen-1080x1080

Foto: Hedda Nilsson

Månadsspara i en sparbox

Varför månadsspara i en sparbox?

En sparbox är ett urval av aktier utifrån en viss investeringsstrategi. Du kan göra en engångsinvestering i en sparbox, eller sätta upp ett månadssparande. I sparboxen blir du, till skillnad från en fond, direkt investerad i aktier och fraktioner och du slipper förvaltningsavgifter.

Enkelt – När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Det är enkelt att sätta upp ett månadssparande i sparboxarna, med start från 500 kr/månad.

Större chans till avkastning – Istället för att spara pengar på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta kan du månadsspara direkt i aktiebolag. Då ger du pengarna en större chans att växa. Hos oss får du även gratis återinvestering av utdelningar.

Prisvärt – Du slipper förvaltningsavgifter och betalar bara en fast månadskostnad på 20 kr/månad oavsett hur mycket du sparar i boxen. Ju mer du sparar, desto billigare blir det!

När du handlar aktier på belopp får du både aktier och fraktioner (decimaler). Det innebär att du kan sprida dina risker och investera i bolag vars aktier du annars kanske inte haft råd med. Tjänsten är unik i Sverige.

Börja månadsspara

Det är enkelt att komma igång!

Steg ett öppna isk depå

Öppna ett ISK

För att börja månadsspara i sparboxen behöver du först öppna ett konto. Det tar bara tre minuter – och är helt gratis!

Öppna ett ISK

Framtidsfeministens sparbox

Starta ditt månadssparande i Framtidsfeministens sparbox. Det gör du genom att välja sparboxen i inloggat läge när du öppnat ett konto.

Välj sparboxen

Starta ditt sparande

Välj hur mycket du vill månadsspara varje månad och vilket datum dragningen ska ske.

Börja månadsspara

Andra populära sparboxar

Svenska investmentbolag

Svenska investmentbolag

Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad Sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

Läs mer om sparboxen

Hållbarhetsboxen

Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Läs mer om sparboxen

The Magic Box

The Magic Box

Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

Läs mer om sparboxen

Hälsovård

Spara i aktier med fokus på läkemedel, vård och omsorg. Sparboxen Hälsovård består av de fem svenska bolagen med störst börsvärde inom hälsovårdssektorn.

Läs mer om sparboxen

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag när revidering genomförs?

Du kommer att bli informerad per e-post om hur och när du ska göra ditt val. När du blivit meddelad så kan du logga in och göra dina val i onlinetjänsten.

Jag månadssparar inte, vad gäller för mig?

Du som inte månadssparar i en Sparbox kommer inte att bli kontaktad om revidering av Sparboxar. Du kan hitta alla revideringar på landningssidan för respektive Sparbox. Läs mer om Sparboxar här.

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Sparboxen sågs senast över den 24 oktober 2023. Aktieinvest samarbetar med Sandra Bourbon vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att hon erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar. Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.