Ge en julklapp som ditt barn eller barnbarn kommer att uppskatta senare i livet: ett sparande som kan förverkliga drömmar i framtiden.

Att ge bort ett sparande som julklapp till ditt barn eller barnbarn är en lysande idé. Framförallt kommer det att vara uppskattat i framtiden när de köper sin första lägenhet, är på långresa eller har klarat uppkörningen.

Så enkelt är det

Att sätta upp ett månadssparande i aktier till ditt barn är enkelt hos oss. Se vår trestegsguide med förslag på hur du kan sätta upp ett månadssparande till ditt barn och räkna på möjliga utfall i sparkalkylatorn.

Vi hjälper dig längs vägen!

Steg för steg

Siffran 1 Öppna ett konto till barnet

Öppna ett konto till barnet hos Aktieinvest. Du som förälder sköter sedan sparandet tills barnet fyller 18 år.

Mer om att öppna konto till barn

Siffran 2 Spara pengarna på ett ISK

Investeringssparkontot (ISK) har blivit ett populärt konto att ha sparandet på oavsett om ägaren är ett barn eller en vuxen. En av fördelarna med ett ISK är att det är enkelt att deklarera.

Mer om ISK

Siffran 3Börja månadsspara i en sparbox

Det är enkelt att komma igång med att månadsspara i aktier med våra färdiga sparboxar. Lägg månadsdragningen i samband med löneutbetalningen så märker du knappt att du sparar varje månad.

Mer om sparboxar

Varför månadsspara i aktier?

  • Prisvärt – Det kostar bara 20 kr per köp (10 kr om du är medlem i Aktiespararna) oavsett hur mycket du sparar varje månad. Ju mer du sparar – ju billigare blir det! Du får även återinvestering av utdelningar gratis hos oss.
  • Riskspridning – Du kan sprida riskerna i både utländska och svenska aktier och behöver inte försöka pricka in marknaden.
  • Flexibelt – Du kan spara från 100 kr per aktie, vilket gör att du kan välja vilka aktier du vill månadsspara i, även dyra aktier.

Spara för framtiden med Hållbarhetsboxen

Nu kan du bidra till en mer hållbar framtid genom att välja ett månadssparande i gröna aktier. Hållbarhetsboxen innehåller bolagen som har bäst betyg utifrån olika hållbarhetsmått. Sparboxen kostar bara 20 kr/mån (10 kr/mån om du är medlem i Aktiespararna) – oavsett hur mycket du sparar!

LÄS MER OM HÅLLBARHETSBOXEN

Julgåva

Fler sätt att spara till barn

Det finns fler alternativ för hur du kan spara till barn. Läs mer om andra sätt att barnspara >

Gåvobevis

Vi har tagit fram ett gåvobevis som du kan ladda ner och ge till barnet. Ladda ner gåvobevis >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.