Investmentbolag i box

Man brukar säga att investmentbolag är bra bolag att börja investera i när man börjar med aktier.

Det beror på att du indirekt äger flera bolag när du köper aktier i ett investmentbolag, de ger alltså en viss riskspridning per automatik. Då det är investmentbolagens affärsidé att just investera i andra bolag så borde de ju vara proffs på att välja ut intressanta bolag. Även erfarna investerare brukar välja att ha viss del av sina investeringar i investmentbolag både på grund av att det ger en god riskspridning men också för att man kan ha hög tilltro till personerna som styr investeringarna i respektive bolag.

I Investmentbolagsboxen får du en mix av både svenska och utländska investmentbolag vilket ger dig en god riskspridning både på olika marknader och inom olika branscher. Förutom att du får ta rygg på Wallenbergarna i Investor och Fredrik Lundberg i Lundbergföretagen så investerar du också i aktieoraklet Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway, som har en av världens högsta aktiekurser (pris), för att nämna några.

Placeringsstrategi: Svenska och globala investmentbolag.

Öppna ISK & börja spara

Börja spara på din depå

Sparboxens innehav:

Utveckling av sparboxen (2 mars 2017 - 21 mars 2019)

Investmentbolag i box

Investmentbolag i box inkl. utdelningar +4,76 %

Investmentbolag i box exkl. utdelningar +1,44 %

OMXS30GI +9,51 %

OMXS30 +1,55 %

DJIA +23,61 %

USD/SEK +1,39 %

Kriterier:
Sparboxen innehåller investmentbolag både i Sverige och i USA. Vi tar fram de tre investmentbolagen på Stockholmsbörsen med störst börsvärde och de tre investmentbolagen i aktieindexet S&P500 med störst börsvärde, som samtidigt ingår i Aktieinvest sortiment.

En revidering görs varje år. Om innehaven ändras kommer dina eventuella månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Minsta köp i denna box: 500 kr

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Är du inte kund ännu?

Inga problem, du blir kund med BankID på bara några minuter.

Bli kund

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades senast den 2 april 2019.

Hur utvecklades sparboxen andra året?

Vilka aktier byttes ut vid 2-års revideringen?

Läs Mikaels blogginlägg >

Vill du välja till Investmentbolag i box till ditt månadssparande?

Logga in & börja spara