Inspirationssparare

Diana månadssparar i flera sparboxar

Med tre barn, eget hus och med arbete inom vården blev sparboxarna ett bra alternativ för Diana. Hon blev tipsad om dem på en aktieträff och gick hem för att läsa på mer. Det gjorde att hon började månadsspara i fyra olika sparboxar.

Få inspiration till ditt barnspar

Förälder
Läs hur Tommie sparar till sina två barn i aktier och fonder. Han väljer att månadsspara till dem på en depå som återinvesterar utdelningar, men hur väljer han aktier och fonder?
Till ett barnbarn
Läs hur Karin sparar till sina barnbarn, om hur hon gör vid födelsedagar och jul. Så gör hon för att engagera barnen i sparandet.
Spara till barn
Du kan läsa mer om hur du sparar till ett barn på vår sida om barnsparande.

Maria gillar mat, vin och sparande

Maria Bengtsson, en Sommelier och restaurangchef från Göteborg, har sparat i fonder sedan hon fick sitt första jobb. Nu har hon tagit steget och sparar mer i aktier och önskar samtidigt att hon börjat tidigare med att aktiespara.

Så sparar ekonomiläraren Göte

Göte Brunasso har ett brinnande intresse för aktier, sparande och börsen. Han arbetar dessutom som ekonomi- och entreprenörlärare. Göte skulle gärna sprida riskerna i 60-70 aktier för att det finns så många fina bolag han skulle vilja äga. Han håller sig dock till 15-20 stycken mest för att kunna hålla reda på all information. Vi frågar Göte hur han tänker om sitt sparande.

Norrland i sparfokus

Annica från Öjebyn har alltid varit stolt över Norrlands möjligheter. För henne är det naturligt att äga aktier i några av Sveriges börsbolag som finns etablerade i norra Sverige. Ett sätt är att äga en aktie och att delta vid bolagens årsstämmor.